• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

100 kadından 83'ü, fiziksel şiddete maruz kalıyor

Defne

Usta
Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'na başvuran her 100 kadından 83'ünün fiziksel şiddete maruz kaldığını söylediği belirtilirken, Kadın Dayanışma Vakfı'nın bir araştırmasına göre de kadınların yüzde 8'i bıçak, silah ve makasla öldürülmekle tehdit ediliyor.

Aile içinde ve dışında şiddete uğrayan kadınların yeni yaşam seçenekleri geliştirebilmelerini sağlama amacıyla 15 yıldır hizmet veren Mor Çatı Kadın Sığınağı Vakfı'na şu ana kadar yaklaşık 10 bin kadın başvurdu. Başvuran her 100 kadından 83'ü fiziksel şiddete maruz kaldığını, yüzde 42'si de ölümle ve sokağa atılmakla tehdit edildiğini bildirdi.

Yüzde 54'ü evliliğinin ilk günlerinde fiziksel ve psikolojik şiddet görürken, yüzde 35'i cinsel şiddete maruz kalan bu kadınların, yüzde 26'sının da ensest ilişki mağduru olduğu belirtildi.

Araştırma sonuçlarına göre, yüzde 8'i bıçak, silah ve makasla öldürülmekle tehdit edilen kadınların yüzde 20'si istemediği cinsel davranışlara zorlanırken, yüzde 50'si ise adını koyamasa bile evlilik içi tecavüze uğruyor.
 
Top