• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

10 telefondan 7'si Çin'de üretiliyor

Çin, geçen yıl 990 milyon cep telefonu üretti. Bu sayı dünya ölçeğinde toplam cep telefonu üretiminin yüzde 69'unu oluşturdu
671196_detay.jpg


Çin medyasında yer alan haberde, Çin'in geçtiğimiz yıl ürettiği cep telefonu miktarıyla dünyanın en büyük cep telefonu üretici ülkesi haline geldiği bildirildi. Dünyada üretilen her 10 cep telefonundan 7'sinin Çin kaynaklı olduğuna vurgu yapıldı.

Zaman'dan Halil Şen'in haberine göre, "2011 Çin (Shenyang) Uluslararası Cep Telefonu Fuarı"nda konuşan Çin Sanayi Bakan Yardımcısı Shang Bing, ülkesinin ürettiği TD-LTE teknolojisinin, Uluslararası Haberleşme Birliği tarafından 4G standardı olarak belirlendiğini açıkladı. Dördüncü kuşak mobil haberleşme teknolojisi olarak üretilen sistemin en yüksek aktarım hızının saniyede 100 MB'ı bulduğuna dikkat çeken Shang, 3G teknolojisine göre 4G'nin hızının en az 10 kat daha yüksek olduğunu kaydetti. Dünyanın en kalabalık ülkesi Çin'de, 929 milyon 840 bin cep telefonu abonesi bulunuyor. Ülkede, temmuz ayının sonuna kadar 3G abone sayısı ise 87 milyon 200 bine ulaştı.

Dünyanın ikinci büyük ekonomisi Çin, telefonun yanında fason üretiminin merkezi. Neredeyse birçok dev markanın Çin'de üretimi mümkün. Ucuz işgücü nedeniyle yatırımı bu ülkeye kaydıran şirketler, özellikle pahalı çanta, ayakkabı, gözlük ve cep telefonlarını burada yaptırıyor. Amerikalı ve Avrupalı firmaların yanı sıra yerli markaların da Çin'de bir fabrikası bulunuyor. Günlüğü bir iki dolara işçi çalıştırılan söz konusu ülkede üretimin yanında taklit markaların da merkezi. Ucuz işgücünden memnun firmaların taklit mallardan ise canı epeyce sıkılıyor.
 
Top