1. Sınıf Dinleme Metinleri – ÇANAKKALE DİNLEME METNİ

OBir

MEB
Özel üye
Yeni sistem Türkçe kitaplarında geçen dinleme metinleri kimi zaman EBA'da bulunamıyor. Bu hafta ve önümüzdeki hafta 18 Mart Çanakkale Şehitlerini Anma günü çerçevesinde işlenmesi gereken dinleme metni aşağıdadır. Nette sesli dinleme metnini de bulabilirsiniz...

1.Sınıf Türkçe Ders Kitabı 19. Dinleme İzleme Metni - Mili Mücadele ve Atatürk

ÇANAKKALE

Ali ve Ayşe çok iyi anlaşan iki arkadaştır. Aynı sınıfta okumaktadırlar. Bir gün öğretmenleri “Çanakkale geçilmez.” sözünün anlamını sorar. Sınıfta hiç kimse bu sözün anlamını bilmemektedir. Öğretmenleri bu sözün anlamını Çanakkale’de öğrenebileceklerini söyler.

Hafta sonu hep birlikte Çanakkale gezisine giderler. Öğretmenleri dedelerimizin Çanakkale’de nasıl savaştığını anlatır. Düşman gemileri Çanakkale’yi bombalamaya başladı. Seyit Onbaşı çok ağır olan top mermisini sırtına alarak topa taşıdı. Düşman gemisini vurdu. Nusrat isimli gemimiz düşman gemisini patlattı. Kahraman askerlerimizden korkan ve gemileri batan düşman askerleri geri çekilmek zorunda kaldı. Düşman askerleri karaya çıkarak tekrar saldırıya geçti. Savaşı öğreten Mustafa Kemal Atatürk’ün başarılı komutanlığıyla savaşı kazandılar ve düşmanı yendiler. Düşman askerleri Çanakkale’nin geçilemeyeceğini anlamış oldu. Hikâyeyi dinleyen çocuklar mutluluk ve gururla Çanakkale’den ayrılırlar.


Ali ve Ayşe Çanakkale Gezisinde - TBMM Yayınları


Resim olarak kullanmak isteyenler için:
1. Sınıf Çanakkale dinleme metni
 
Top