Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
1 Kaşık Tereyağı ile 1 Tepsi Pastane Poğaçası
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="yesim434" data-source="post: 1079922" data-attributes="member: 41"><p><strong>Malzemeler Hamuru için </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>[ATTACH=full]91200[/ATTACH]</strong></p><h3><strong>1 Kaşık Tereyağı ile 1 Tepsi Pastane Poğaçası </strong></h3><p><strong>1 çay bardağı ılık su</strong></p><p><strong>1 çay bardağı süt</strong></p><p><strong>1 çay bardağı sıvı yağ</strong></p><p><strong>50 gram tereyağı (yaklaşık 1 dolu yemek kaşığı)</strong></p><p><strong>2 adet yumurta (sarısı üzerine, akı hamura)</strong></p><p><strong>1 yemek kaşığı instant maya</strong></p><p><strong>3 tatlı kaşığı toz şeker</strong></p><p><strong>1 tatlı kaşığı tuz</strong></p><p><strong>8 çay bardağı un (kontrollü ekleyin, gerekirse yarım çay bardağı daha eklenebilir)</strong></p><p><strong>İçi için :</strong></p><p><strong>Beyaz peynir</strong></p><p><strong>Zeytin ezmesi</strong></p><p><strong>Hazırlanışı :</strong></p><p><strong>•Hamuru için; ılık su, toz şeker ve maya derin bir kaba alınır.</strong></p><p><strong>•Üzerine 3 yemek kaşığı un ilave edilip, bir kaşıkla karıştırılır ve 5 dakika ön mayası için bekletilir.</strong></p><p><strong>•Sıvı yağ ve süt cezveye alınır ve ocakta ılıtılır. (kesinlikle sıcak olmasın, mayanız ölür, sadece ılıyacak).</strong></p><p><strong>•5 dakika sonra mayası gelen harca süt ve sıvı yağ eklenir.</strong></p><p><strong>•2 yumurtanın akı ile sarısı ayrılır ve sarıları üzeri için başka bir kâseye alınır, akları harca eklenir.</strong></p><p><strong>•Tuz ve 8 çay bardağı un eklenip, biraz yoğrulur.</strong></p><p><strong>•Daha sonra oda ısısında 50 gram tereyağı ilave edilip, yoğurmaya devam edilir.</strong></p><p><strong>•Hamur önce cıvık gibi görünsede yoğurdukça toparlanıp, ele yapışmayan pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edilir.</strong></p><p><strong>•Üzeri kapatılıp, ılık bir ortamda 40 dakika mayalanmaya bırakılır.</strong></p><p><strong>•Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparılıp, avuç içiyle yuvarlanır.</strong></p><p><strong>•Bezeler parmak uçlarıyla biraz açılır ve içine peynir veya zeytin ezmesi eklenip kapatılır ve tam ortasına elin kenarı ile bastırılır, bakıldığında dudağa benzeyen bir şekil verilir (resme bakınız).</strong></p><p><strong>•Hazırlanan poğaçalar tepsiye dizilir ve üzeri temiz bir bezle kapatılıp, ortam sıcaksa 30 dk, soğuksa 1 saat tepsi mayası için bekletilir.</strong></p><p><strong>•Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.</strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="yesim434, post: 1079922, member: 41"] [B]Malzemeler Hamuru için [ATTACH type="full"]91200[/ATTACH][/B] [HEADING=2][B]1 Kaşık Tereyağı ile 1 Tepsi Pastane Poğaçası [/B][/HEADING] [B]1 çay bardağı ılık su 1 çay bardağı süt 1 çay bardağı sıvı yağ 50 gram tereyağı (yaklaşık 1 dolu yemek kaşığı) 2 adet yumurta (sarısı üzerine, akı hamura) 1 yemek kaşığı instant maya 3 tatlı kaşığı toz şeker 1 tatlı kaşığı tuz 8 çay bardağı un (kontrollü ekleyin, gerekirse yarım çay bardağı daha eklenebilir) İçi için : Beyaz peynir Zeytin ezmesi Hazırlanışı : •Hamuru için; ılık su, toz şeker ve maya derin bir kaba alınır. •Üzerine 3 yemek kaşığı un ilave edilip, bir kaşıkla karıştırılır ve 5 dakika ön mayası için bekletilir. •Sıvı yağ ve süt cezveye alınır ve ocakta ılıtılır. (kesinlikle sıcak olmasın, mayanız ölür, sadece ılıyacak). •5 dakika sonra mayası gelen harca süt ve sıvı yağ eklenir. •2 yumurtanın akı ile sarısı ayrılır ve sarıları üzeri için başka bir kâseye alınır, akları harca eklenir. •Tuz ve 8 çay bardağı un eklenip, biraz yoğrulur. •Daha sonra oda ısısında 50 gram tereyağı ilave edilip, yoğurmaya devam edilir. •Hamur önce cıvık gibi görünsede yoğurdukça toparlanıp, ele yapışmayan pürüzsüz ve yumuşak bir hamur elde edilir. •Üzeri kapatılıp, ılık bir ortamda 40 dakika mayalanmaya bırakılır. •Mayalanan hamurdan mandalina büyüklüğünde bezeler koparılıp, avuç içiyle yuvarlanır. •Bezeler parmak uçlarıyla biraz açılır ve içine peynir veya zeytin ezmesi eklenip kapatılır ve tam ortasına elin kenarı ile bastırılır, bakıldığında dudağa benzeyen bir şekil verilir (resme bakınız). •Hazırlanan poğaçalar tepsiye dizilir ve üzeri temiz bir bezle kapatılıp, ortam sıcaksa 30 dk, soğuksa 1 saat tepsi mayası için bekletilir. •Önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirilir.[/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
1 Kaşık Tereyağı ile 1 Tepsi Pastane Poğaçası
Top