0212 998 9247 Beni Aramazlar Demeyin :)

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu numara 0212 998 9247 sizi de ararsa tuzaklarına düşmeyin. Erkekleri bayanlar, bayanları da erkekler arıyor kanımca. Şahsen beni bayan aradı. Daha sonra biraz sıkıştırınca müdürüme bağlıyorum dediği kişi bayan ise sanırım 17-18 yaşlarında biri idi. :)

Şu linklere tıklayarak google da konu hakkında daha önceki şikayetleri görebilirsiniz.

-

Sistem şöyle işliyor. Telefon geldiğinde size izninizle hitap ediyor ve bir yıl boyunca ıslak imza yerine geçen sesli onayınız ile bir hizmet aldığınızı söyleyip, 2. yıl ücretini istiyorlar. Eğer iptal etmek isterseniz taahhüt bozma bedeli altında para istiyorlar....

Hangi firmadan arandığımı en az 10 kez sormak zorunda kaldım çünkü karşıdaki ses özellikle kurum adını dolandırarak anlaşılmayacak şekilde telaffuz ediyor. 10. soru sorunda "dünya asistanlık ve danışmanlık merkezi" adlı bir yerden arandığımı telaffuz edebildi. (normalde telaffuzu oldukça düzgün olmasına rağmen nedense kurum adını özellikle telaffuz edemiyor...)

Konuşmanın devamını maalesef getiremedik arkadaşlarla, muhtemelen devam eden süreçte kredi kartı numarası isteyecekler ya da para yatırmam için hesap numarası iletecekti arkadaş. :)

Siz siz olun, beni aramazlar demeyin, aranabilirsiniz. Aranırsanız biraz inanmış gibi yapıp dalga geçebilirsiniz ama asla kredi kartı numarası falan vermeyin. Numarayı araştırdığımda zaten epeyce ünlü bir numara olduğunu da gördüm. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz bilemiyorum, aleni şekilde dolandırıcılık yapılıyor ve buna da resmen göz yumuluyor. Artık neye yormak gerekiyorsa. Büyük ihtimalle savcılıklara bu numara defaatle iletilmiştir.
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Sabit hattımızı benzer şekillerde arayan çok oluyor.
Reklam yapan, ürün satmak isteyen falan.
Cep telefonuma sadece, falanca ürünü kazandınız diyerek mesaj geliyor. Muhtemelen bıraktıkları numarayı arasan dolandırmak için türlü numaralar çevirirler.
 
E

Emre Şahin

Ziyaretçi
Aynı şekilde bugun beni de aradılar.Asistanlik hizmeti için sesli onay verdiğimi ilk yıl ucretsiz oldugunu ancak yasal faiziyle bu yıl 2300 lira ödemem gerektiğini söylediler.Boyle bir seye onay vermedigimi ısrarla ifade etmeme rağmen bayanı ikna edemedim ve en sonunda mahkemeye basvurarak paranızı alırsınız o halde dedim kapatmak zorunda kaldı. Insanlarin alın terini çalmak ne kadar kolay bu ülkede..
 

seaneren

Üyecik
beni de aradı eskiden sırf zevkine uzun uzun dinleyip öyle derdim mahkemede görüşürüz diye savcılığa bu numarayı şikayet edicem diye
bu kez şak diyee kapattım milleti dolandırmaya çalışmaya utanmıyolar şerefsizler
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
02129989247 nolu telefondan sanırım her gün yüzlerce kişi aranıyor ve bu konuda işlem yapılmıyor. Gerçekten çok ilginç...

Kimin bu numarayı kaydettiği belli, konuşmalar istendiği zaman dinlenebiliyor savcılık tarafından ama ger gör ki işlem yapılmıyor. Yurdum insanı aranmaya devam ediyor...
 
M

murat olcur

Ziyaretçi
iki gün önce cumartesi günü arandım. gayet kibardı. devlete prim borcum varmış. karttan çekelim dedi. onaylamadım en son mahkemeye çıkacaksınız dedi tamam dedim.
 
Düzenleyen yönetici:

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Evet süreç aynen bu şekilde işliyor. Ya hesaba para ya da içini boşlatmak için kredi kartından çekmek yönünde. Biraz zorladığınızda yaşları 18 civarında olan bayanlar sinirlenip mahkeme ile tehdit ediyorlar. Kanmayın. Ve bunu hala yetkililer nasıl görmez çok ilginç.
 
Benzer Konular Başlık Forum Cevap Tarih
YoRuMSuZ 0212 999 ile başlayan numarayı açmayın! Serbest Kürsü 0
sherry 998 Tane Kitap Özeti Kitap Özetleri 1
Top