0212 998 9247 Beni Aramazlar Demeyin :)

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu numara 0212 998 9247 sizi de ararsa tuzaklarına düşmeyin. Erkekleri bayanlar, bayanları da erkekler arıyor kanımca. Şahsen beni bayan aradı. Daha sonra biraz sıkıştırınca müdürüme bağlıyorum dediği kişi bayan ise sanırım 17-18 yaşlarında biri idi. :)

Şu linklere tıklayarak google da konu hakkında daha önceki şikayetleri görebilirsiniz.

-

Sistem şöyle işliyor. Telefon geldiğinde size izninizle hitap ediyor ve bir yıl boyunca ıslak imza yerine geçen sesli onayınız ile bir hizmet aldığınızı söyleyip, 2. yıl ücretini istiyorlar. Eğer iptal etmek isterseniz taahhüt bozma bedeli altında para istiyorlar....

Hangi firmadan arandığımı en az 10 kez sormak zorunda kaldım çünkü karşıdaki ses özellikle kurum adını dolandırarak anlaşılmayacak şekilde telaffuz ediyor. 10. soru sorunda "dünya asistanlık ve danışmanlık merkezi" adlı bir yerden arandığımı telaffuz edebildi. (normalde telaffuzu oldukça düzgün olmasına rağmen nedense kurum adını özellikle telaffuz edemiyor...)

Konuşmanın devamını maalesef getiremedik arkadaşlarla, muhtemelen devam eden süreçte kredi kartı numarası isteyecekler ya da para yatırmam için hesap numarası iletecekti arkadaş. :)

Siz siz olun, beni aramazlar demeyin, aranabilirsiniz. Aranırsanız biraz inanmış gibi yapıp dalga geçebilirsiniz ama asla kredi kartı numarası falan vermeyin. Numarayı araştırdığımda zaten epeyce ünlü bir numara olduğunu da gördüm. Nasıl bir ülkede yaşıyoruz bilemiyorum, aleni şekilde dolandırıcılık yapılıyor ve buna da resmen göz yumuluyor. Artık neye yormak gerekiyorsa. Büyük ihtimalle savcılıklara bu numara defaatle iletilmiştir.
 

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
evet bende arandım forma kazandığımı söyledir ,durum öyle bir hal aldıki bir hafta her saat arayarak formamı istedim bunaldılar , baştan trabzon sporluyum demiştim vaz geçecektiler ..formamı istiyorum... sizlerden birini ararlarsa lütfen benim formayı hatırlatun benim telefonumu açmıyorlar artık..
 

~KaÇaK CaDı~

YOĞURDA SÜTÜ BOZUK DEDİM GİTTİ AYRAN OLDU..
Özel üye
evet bende arandım forma kazandığımı söyledir ,durum öyle bir hal aldıki bir hafta her saat arayarak formamı istedim bunaldılar , baştan trabzon sporluyum demiştim vaz geçecektiler ..formamı istiyorum... sizlerden birini ararlarsa lütfen benim formayı hatırlatun benim telefonumu açmıyorlar artık..

HAHAHA HATIRLATIRIM :D
 

SizinSesiniz

~~Şimdi Susma Vakti~~
Özel üye
Yada bu şekilde de olabilir. Aman Dikkat Edin...!

12112025_892100880838872_8876231676588294176_n.jpg


****DİKKAT****

Arkadaşlar az önce birisinden mesaj geldi. Selam nasılsın falan filan. Daha sonra hattımı sordu faturalı mısın diye? Evet dedim numaramı istedi. Daha sonra 155 ve Çorlu İlçe Emniyet Müdürlüğünün numarasını yazdım beni direk sildi ve engelledi. Sizlere de resimdeki gibi bir konuşma metni gelirse sakın "DİKKATE ALMAYIN!"
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Nihayet bu yöntemle soygun yapan bir çete çökertilmiş. Neden internette bu kadar şikayet söz konusu iken bu kadar beklenildiği muamma tabi.

Haber şöyle...

Çağrı Merkezi ile Dolandırıcılık Operasyonu: 40 Gözaltı

İŞTE BÖYLE DOLANDIRDILAR…

Emniyet yetkilileri, şebekenin vatandaşları arayarak hayat sigortası yaptırdığına ve uzatmak için son gün olduğuna ikna ederek, hayat sigortasını uzatmak için 800, iptal etmek için 350, iptal ücretlerini ödemezlerse icra yoluyla 1.600 lira ödeme yapmaya mecbur kalacaklarını söylediler. Şebekenin ağına düşen vatandaşlar da, kredi kartı numarası, son kullanma tarihi ve kredi kartının arkasında bulunan cv kodu dahil tüm bilgileri dolandırıcılara verdiler. Dolandırıcılar da o bilgileri kullanarak vatandaşların kredi kartından çekim yaptılar.

YAKLAŞIK 12 MİLYON LİRA VURGUN

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, ele geçirilen harddisk ve hafıza kartları üzerinde yaptıkları ilk incelemede, şebekenin elinde bulunan 10 binin üzerinde vatandaşın özel bilgilerine ulaştı. Ekipler, şebekenin bu yöntemle yaklaşık olarak 12 milyon lira kazanç elde ettiğini belirledi.

Kaynak ve Haberin Devamı: www.sozcu.com.tr/2016/gundem/cagri-merkezi-ile-dolandiricilik-operasyonu-40-gozalti-1062813/
 
Benzer Konular Başlık Forum Cevap Tarih
YoRuMSuZ 0212 999 ile başlayan numarayı açmayın! Serbest Kürsü 0
sherry 998 Tane Kitap Özeti Kitap Özetleri 1
Top