Dudak balmı nedir? ne için kullanılır?

Artemis

Özel Üye
Özel üye
Dudak balmı ve lip balm olarak da bilinen dudak balsamı kuru ve çatlamış dudakları yumuşatmak, dudaklardaki yeni çatlak oluşumu engellemek, dudakları çevresel etmenlerden korumak için kullanılan kozmetik bir üründür. Lip balmın amacı vazelin veya balmumu gibi okluzif materyallerle dudağı nem kaybından korumaktır. Ayrıca uçuk gibi dudaklarla ilgili diğer sorunları gidermek için de dudaklara dudak balsamı sürülebilir.
Dudak balmı genellikle vazelin veya balmumu gibi maddelerden oluşur, kokulu yağlar, bazen şifalı otlar veya ilaç bileşenleri de içerebilir. Ayrıca piyasada satılan lip balmlar dudak sağlığını desteklemek için vitamin ve mineraller; dudakları hassas olan kişiler için güneş koruyucu bileşenler de içerir.

Epidermisin diğer birçok alandaki yapısının aksine dudaklarda yağ bezleri yoktur bu yüzden yağ üretemezler ve kendi nemlerini sağlayamazlar. Bunun dışında, dudaklardaki deri tabakası oldukça incedir ve zarar görmeye de oldukça eğilimlidir. Lip balma geçmeden önce kurumuş, çatlamış dudakları ve tahriş görüntüyü azaltmak için uygulanacak başka adımlar da vardır. Bu adımlar sorunu çözmekte başarılı olmazsa dudak ürünleri iyi bir çözüm olabilir.
Çatlamış dudaklardaki daha kötü hale getiren en önemli faktör dudakların yalanmasıdır. Yalamak dudakları nemlendiriyormuş hissi verse de, tükürük nedeniyle sorunu daha kötü hale getirir. Dudakları dişlemekte çatlamaya neden olan bir diğer alışkanlıktır. Fazla soğuk ya da sıcak da dudakları çatlatarak ciddi hasarlara neden olabilir.
76154


76155

Fotoğraflar bana aittir ?
Dudak balmı nasıl kullanılır?
Tüp içinde olanlar ve ruj şeklinde olanlar olmak üzere lip balmının iki çeşidi vardır. Tüpteki lip balm küçük bir kap içindedir ve parmak ucuyla uygulanır. Ruj formunda olanlar ise direk sürülür.
Uzmanlar dudak balmının gece kullanılmasını öneriyorlar.
Gece yatmadan sürmeniz ürünün uzun süre dudaklarınızda kalmasını sağlayacaktır.
sync

Piyasadaki dudak balmlarının bir çok çeşidinde tatlandırıcı mevcuttur. Çilek ya da meyve aromaları vazelinin tadını maskeler ve dudak balmı sürülüşünü lezzetli hale getirir. Bazı ürünlerde renk verme özelliği de bulunur ama bu ürünler dudak parlatıcılar ile karıştırılmamalıdır. Dudak parlatıcılar nemi hapsetmek için değil sadece ışıltı ve renk vermek için üretilmiştir.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Dudaklara nemlendirici sürüldüğünü biliyorum ama adının balm olduğunu ilk kez duydum :D Resimler kendi çekimin sanırım. :D


Düzeltme: Evet konuda fotoğrafların sana ait olduğu belirtilmiş :D
 
Top