• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Almanca Nasıl Akıcı Konuşulur

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Günümüzde İngilizce ile birlikte dünya üzerinde en fazla konuşulan ve yaygın dillerden birisi Almancadır. Altı ülkenin resmi dili olan Almanca on üç ülkede de ikinci ya da azınlık dili olarak konuşulur. Ancak özellikle Almanca konuşulması dilin yapısı itibariyle zorlayıcı bir süreç olabilir.

  • Almanca konuşulması için Almanya'da yaşamaya gerek yoktur. Nerede yaşanırsa yaşansın kullanılan teknolojik eşyaların dili Almanca seçilerek kolaylıkla Almanca pratik yapılabilir. Bilgisayar, telefon, tablet gibi elektronik ürünlerin dili Almancaya çevrilebilir ya da yaşanan şehirde ikamet eden Almanlarla iletişime geçilebilir. Almanca film ve diziler izlenerek ayna karşısında tekrar edilebilir.
  • Almanca konuşan ya da konuşmayı, öğrenmeyi isteyen kişilerle iletişime geçildikten sonra günlük ya da haftalık limitler koyulmalıdır. Bunun dışında internet ve sosyal medyada kullanılarak Almanca pratik yapabilir, konuşma daha akıcı hale getirilebilir.
  • Temel ya da başlangıç seviyesini aşan, orta ya da ileri seviye sesli kitaplar, sesli anlatımlar satın alınabilir. Günümüzde birçok kişi sesli anlatım ve öğretim medyaları ile Almanca konuşur, geliştirir.
  • Bir diğer çalışma yöntemi yazarak ve çevirerek çalışılmasınden geçer. Almanca yalnızca konuşarak pratik yapılabilecek bir dil değildir. Bu yüzden öncelikle kelimeler, kelime grupları öğrenilmeli ardından bu kelime ya da kelime gruplarını sesli şekilde cümle içerisinde kullanarak telaffuz edilmelidir. Bu aşamada uzun ve karmaşık cümlelerle başlanılması yerine, kısa cümleler kullanılmalıdır.
  • Konuşurken yapılan hatalardan ders çıkarılmalı, gerekirse ses kaydı ya da not olarak yanlış yapılan yerler belirlenmelidir. Alman dilbilgisi sistemi dünya üzerinde en zorlu sayılabilecek dilbilgisi sistemlerinden bir tanesidir. Ezberlenemeyen kelimeler ise öğrenilerek ve sesli şekilde pratik yapılarak kolaylıkla aşılabilir.
  • Almanca radyo dinlenebilir. Alman radyolarında karmaşık cümleler bulunmaz, anlaşılabilir ve berrak bir aksan ile konuşulur, argo ya da kestirme cümleler, kelimeler yoktur. Diyaloglardansa yalnızca sese odaklanılması konuşmayı da zamanla geliştirecektir.
 
Top