Yüzünüzü elma sirkesiyle yıkayın

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
Salataya konmanın yanında, elma sirkesi bir güzellik ürünü olarak da inanılmaz derecede kullanışlıdır.

Yüzünüzü Elma Sirkesiyle Yıkamanın Faydaları Nelerdir?

Yüzünüzü elma sirkesiyle yıkamak muhteşem bir fikir. Bu doğal ürünün bazı faydaları şunlardır:
IqsY7qq.png


Yaşlılık lekelerini azaltır
Bunun sebebi; elma sirkesinin cildinizi ölü hücrelerinden arındırıcı ve daha taze ve daha genç göstermeyi sağlayan güçlü bileşenlerden oluşmasıdır. Sadece kısa vadeli etkileri olan pahalı güzellik ürünleri almak yerine, yüzünüzü elma sirkesiyle yıkamayı deneyin.

Alfa hidroksit asitler, yüzünüzü geçen yıllardan arındırma konusunda en yakın arkadaşınız olacak.

Sadece bir yemek kaşığı elma sirkesini yarım bardak suyla seyreltin ve bir parça pamuk yardımıyla temiz yüzünüze uygulayın. 30 dakika yüzünüzü öyle bırakın. Bu bakımı 6 hafta boyunca her gün tekrar edin.

Akne ve sivilceleri azaltır
kNegTLV.jpg


Elma sirkesi yüzünüzdeki yağın azalmasını sağlar, akne ve sivilceleri de azaltır. İçeriğindeki malik asit, aynı zamanda aknelerin ya da sivilceleri sıkmanızın sonucunda oluşan enfeksiyonları önler.

Aynı zamanda gözeneklerinizi açarak cildinizin düzgün nefes almasını sağlar. Cildiniz fazla yağlıysa (aknenin bir başka sebebi), pH seviyenizi dengeler.

Yüzünüz için harika bir losyondur
Bir parça pamuğu, bir yemek kaşığı elma sirkesi ve 2 bardak su karışımına batırın. Bunu her gece yatmadan temiz ve kuru cildinize uygulayın. Durulamaya gerek yok.
Ve koku için endişe etmeyin çünkü çabucak dağılıp gidecektir (böylece siz de yürüyen bir salata barı gibi kokmayacaksınız.)

Bu cildinizi sıkılaştıracak ve yüzünüzde daha iyi dolaşım sağlayacaktır.

Elma sirkesini cildinize uygulamak için bazı ipuçları
Bilmeniz gereken ilk ve en önemli şey; saf elma sirkesini cildinize uygulayamayacağınızdır – suyla seyreltmelisiniz. Eğer bu önemli adımı takip etmezseniz alerjik bir reaksiyon oluşabilir ya da cildinizde lekeler oluşabilir. En azından, bir birim sirkeye üç birim su oranını korumalısınız. Yani bu tonikten 1 litre yapmak istiyorsanız, 250 ml elma sirkesi ve 750 ml su kullanmalısınız.

Zaman geçtikçe kullandığınız elma sirkesinin miktarını yavaş yavaş arttırabilirsiniz; fakat, asla tek başına sirke kullanmayın. Ve önceden hazırladığınız karışımı kullanmadan önce iyice çalkaladığınızdan emin olun; çünkü, karışım ayrışmaya meyillidir. Aynı zamanda şu maddeleri ekleyebilirsiniz:

Yeşil çay
Cadı fındığı esanslı yağ
Aloe vera jeli

Yüzünüzün hassas yerlerini elma sirkesiyle yıkamadan önce, alerjik reaksiyon ya da şiddetli kaşıntı olmadığından emin olun. Çenenizde ya da elinizin üstünde deneyin.

Birkaç dakika bekletin ve eğer hiçbir şey olmazsa, yüzünüze uygulamaya hazırsınız demektir.

En kolay uygulama için bir parça pamuk ya da makyaj temizleme pedi kullanın. Bazı kadınlar, günün sonunda makyajlarını temizlemek için elma sirkesi kullanıyorlar, bu üründen maksimum faydalanmak için genelde akşam yemeklerinde kullanılır.

Yüzünüzü ilk kez elma sirkesiyle yıkayacaksanız, uyguladıktan birkaç dakika sonra ılık suyla güzelce durulamanız iyi fikir. Sonrasında, daha uzun süreli uygulayabilirsiniz ve durulamayabilirsiniz.

Elma sirkesini yüzünüze sadece geceleri uygulamanız da önemli bir nokta; çünkü, eğer cildiniz güneşe maruz kalırsa lekeler ya da güneş hassasiyeti oluşabilir.

Eğer karışımınızı bir sprey şişesine boşaltırsanız, gözlerinize denk getirmediğiniz sürece, bu ferah bir uygulama olabilir. Her gün kullandığınız nemlendiricinize de elma sirkesi ekleyebilirsiniz.
 
Top