Forumda Para Kazanma Dönemi: ÇTL > TL Değişimi

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Değişim (1 yıl) 21 Aralık 2016 tarihine kadar geçerlidir.

Artık forumdaki aktivitelere göre kazanılan sanal para birimimiz CTL ile TL değişimi yapılabilecek bir dönem başlatıyoruz. Bir süredir CTL birikimi ile süreç gözlendi ve mantıklı bir değişim periyotu oluşturuldu. Buna göre;

1.000 CTL = 5 TL

şeklinde mantıklı bir değişimle ve sistemi de en az 6 aylık süre ile geçerli olacak şekilde başlatıyoruz. 1000 CTL = 5 TL şeklindeki değişim şartları bu süre zarfında değişmeyecek ancak CTL kazanma kriterlerinde değişimler olabilecek.

Mevcut CTL kazanma kriterleri
  • Yeni Üyelik: 10 CTL
  • Konu açma: 15 CTL
  • En az 50 karakterden oluşan mesaj: 5 CTL
  • Her beğeni (profil mesaj beğenileri dahil): 1 CTL
Bazı bölümlerde kazanılan CTL miktarı fazla olduğu gibi, bazı bölümlerde daha az. Bu bölümleri kendiniz test ederek bulabilirsiniz. Bölümlere konu açtığınızda ya da yorum yazdığınızda kazandığınız CTL miktarına dikkat ederek hangi bölümlerin daha çok hangi bölümlerin daha az kazandırdığını anlayabilirsiniz. Bölümlerde kazanılan CTL miktarı bazı bölümlerde konu için 20-25-30 CTL, mesaj için 7 CTL ye kadar çıkmakta, bazı bölümlerde ise konu için 4-5-10 CTL, mesaj için 2 CTL ye kadar düşebilmekte.

Sadece CTL kazanma amaçlı yazılan (kendi konunuzun altına yazılan ve konunun devamı niteliği taşımayan mesajlar silinir veya konu ile birleştirilir. Kendi konunuz veya mesajınızdan sonra mesaj yazılabilmesi için bir başkasının mesajının araya girmesi gerekir. Bu durum konu bütünlüğü durumları için geçersizdir) ve forum kirliliğine neden olan mesajlar silinir veya birleştirilir.

İpucu: Yorum yapılan konularla kazanmak çok daha kolaydır. Konularınıza yorum yapılması sizin de aynı şekilde mesajla cevap vermenizi gerektireceği için çok daha hızlı CTL biriktirebilirsiniz.


Elbette buradan kazanılacak miktarların büyük olması düşünülemez. Ancak eğlenceli yanı daha ağırlıklı. Örneğin buradan kazanılan CTL değişimi ile aldığınız bir kitabı, küçük bir biblo, takım tarafta ekipmanları vs forumda tanıtmak oldukça eğlenceli olacaktır. Tabi bu tamamen sizin inisiyatifinizde. CTL > TL değişimi normal şartlarda özel mesajla istek doğrultusunda ve gizli olarak yapılacaktır...

Değişim için en az 10 TL tutarında (2000 CTL) biriktirilmiş olması gerekir.

CTL > TL Değişim süreci şu şekilde işleyecek...
  • Eğer, PayPal hesabınız varsa özel mesajınız görüldükten 10 dakika içinde,
  • Eğer, AkBank veya HalkBank hesabınız varsa özel mesajınız görüldükten sonraki 30 dakika içinde (havale),
  • Eğer, farklı bir banka hesabınız varsa EFT yapılacağı için sadece mesai saatleri içinde özel mesajınız görüldükten sonra 1 saat içinde ödemeler gerçekleştirilir.
  • Bu yöntemler dışında ödeme yapılması mümkün değildir.
Yukarıda anlatılan zamanlarda ödeme aksaması ancak foruma girme fırsatı bulamadığım zamanlarda olur ki en çok bu süre 3 gün olur.

* * * * * * * * * *

Bu arada BANKA bölümüne girdiğinizde CTL SatınAl bağlantısı göreceksiniz. Bu bölümden isterseniz CTL satın alabilirsiniz. Yaklaşık olarak (sizin adınıza avantajlı olarak) CTL satabileceğiniz fiyata CTL satın alabilmeniz mümkün. Ancak bu bölümden otomatik CTL satın alabilmek için PayPal hesabına sahip olmanız gerekir.

1170


Not: PayPal ile ilgili olarak yakın zamanda detaylı açıklama yapılacak.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
@YoRuMSuZ bu işin sonunda zararlı çıkacaksın gibi geliyor bana
Muhtemelen öyle olacak. Şartlar çok elverişli iken hızlı davranmak gerek. Zamanla taşlar yerine oturacaktır. Bu dönem aynı zamanda gözlem dönemi.

Bazı bölümlerde daha fazla, bazı bölümlerde ise daha az kazanma gündeme gelebilir ileriye doğru. Ama şu an forumdaki her yer eşit şekilde kazandırıyor üyelerimize. :)

SÖZÜMÜZ SÖZDÜR ! :)
 

ZeyNoO

V.I.P
V.I.P
Güzel olmuş hoş olmuş :)
Forum hareketliği ve yenilik açısından güzel.
Eskiden olsa deli gibi CTL kazanırdım :)
İş hayatı ve son dönemdeki rahatsızlığım nedeniyle çok sık giremiyorum foruma.
Ama olduğum kadar artık :)
 

OBir

MEB
Özel üye
Henüz 355 CTL var bende. Biraz hızlandırmam lazım süreci. Hocam bu CTL, TL değişik uygulamasını hayata geçirdiğin için pişman olmaya hazır mısın? :D
 
Top