Kışın Etek Nasıl Giyilir?

Papatya

V.I.P
V.I.P

Birbirinden farklı kesimlerde ve tarzlarda etekleri kışın giyerken zorlanıyor musunuz? Maxi etek, mini etek, kimi zaman kot etek, kruvaze etek, balon etek her çeşit eteği kışın zorlu ve çetin soğuğuna ve yağışına göre kombinleyerek giyebilirsiniz. Kışın etek giyerken üşümeyi dert etmeden hazırlayacağınız sıcacık kombinler ile etek kombininizi tamamlayacaksınız, sizler için birkaç püf noktası:

9EDvyO.jpg


Kış için Doğru Etek Seçimi

Kışın eteğinizi seçerken boyu mini de olsa maxi de olsa, kumaş olarak kışa uygun ve sizi sıcak tutacak tarzda kumaşlar seçmeye dikkat edin


DOĞRU KUMAŞ SEÇİMİ

Malum kış ve eteğiniz öncelikle sizi sıcak tutmalıdır. Kış için kumaş açısından en uygun etek kumaşları; kadife, yünlü ve pamuklu kumaşlar ve tüvit kumaşlardır. İpek, saten gibi kumaşlardan yapılmış etekler kış için uygun olmayacaktır. Bir başka açıdan da polyesterden yapılmış etekler ve transparan detaylı etekler de kış için uygun değildir.(Şeffaf ve hafif kumaşlı eteklerden kaçının)

Eteğinizin boyuna karar verin. Hemen hemen her uzunluktaki eteği yazın kolaylıkla giyebildiğiniz gibi kışın da giyebilirsiniz. Kimi etekler kışın yaza nazaran daha zor kombinlenir ancak yine de giyilebilir.

Maxi etekler: Kışın maxi etekleri giymek istediğiniz de kolaylıkla ısınma sorununun üstesinden gelebilirsiniz. Maxi eteklerin kışın giyilirken ki tek sorunu çamurlu zemin de yürüme güçlüğüdür. Dış mekan için kışın maxi eteğinize uygun yüksek topuklu botlar sermelisiniz ya da maxi eteğinizin boyunu biraz kısaltmalısınız ki stil sahibi olacağım derken çamura bulanmayın.
Diz boyu etekler: Diz boyunda etekler seçerken rahat hareket edebileceğiniz esneklikte olmalarına dikkat edin. Bacaklarınızı sıcak tutmak için bir çok alternatifiniz olacak, çorap,tayt,bilekte çoraplar,tozluklar diz boyu etek kış için ideal bir seçimdir.
Mini etekler: Kışın mini etek giyerken 2 kere düşündüğünüzü biliyoruz. Yazın giydiğiniz kadar kışın da mini etek giyerken son derece rahat hareket edebileceğiniz ve üşümeyeceğiniz alternatifler mevcut, çoraplar ve özellikle taytlar ile mini eteğinizi kombinleyerek bu sorunun üstesinden gelebilirsiniz.

Eteğiniz için uygun rengi ve deseni seçin. Kimi kumaşlar renkler ile daha çabuk ortaya çıkar ve kendini iyi gösterir. Kışın en güzel renkleri şüphesiz bordo, siyahi, gri renkte eteklere sahip olmakta geçer.


Koyu renk etekler için, güçlü desenleri eşleştirebilirsiniz.
Geometrik şekilli ve flanel baskılı etekler kış kombinlerinde son derec iyi durmaktadır.
Kışın, yaz ve bahar deseni olarak bilinen çiçek desenli etekler giymekten kaçının.
Yine yaz ile ilişkili turkuaz ve mercan gibi renk etekleri kışı giymekten kaçının.
Pastel ton da etekleri kışın kombinlemektense yaza saklayın.


Kışın Etek Giymek için Bacaklarınızı Koruyun


Kışın cesur da olursunuz olamazsınız değil ancak genellikle bacaklarınızı ısıtacak aksesuarlara kesinlikle ihtiyacınız var. Kışın etek ile kombin yaparken çoraplar ve taytlar en değerli aksesuarlarınız ve kesinlikle tarzınızı yansıtacak türlü çeşit alternatife sahipler.

Çorap giyin.


Kışın etek giyiyorsanız yüzde 90 çorap da giyiyorsunuz anlamına gelin. Sıradan kombinlerdense çorap giyerek hem üşümeyin hem de tarzınızı yansıtın.

Nude çorap, kışın giydiğinizde bacaklarınızı gösteren nude çoraplar ile gerçekten takdiri hakediyorsunuz, donmuyor musunuz?

Siyah çorap, ince kalın siyah çorap kesinlikle kış aylarında eteklerle en çok kombinlenen aksesuardır. Keskin hatlara sahip bir etekle de, salaş bir etekle de siyah çorap giyebilirsiniz. Görünümüzünü tamamlayacak ve sizi yüzde yüz şık gösterek aksesuarınız özellikle kış aylarında kesinlikle siyah çoraptır!
Renkli çoraplar, düz desenli etekleriniz için özellikle de mini etekler ile gidecek en güzel ren çoraplar gri çoraplardır. Geometrik desenli ve ekose desenli çoraplar ile hem soğuktan korunursunuz hem de en doğru kombini yakalarsınız!
Opak çorap giyin! Opak çoraplar kesinlikle mini etekler ile son derece şık bir görünüm yakalamanızı ve sıcacık hissetmenizi sağlayacaktır.

LEOdrz.jpg


Tayt giyin


Tayt, çoraplara göre sizi daha sıcak tutacaktır ancak aynı zamanda da daha kalın da gösterecektir. Taytları etekler ile kombinlerken polyestr karışımları olanları tercih ederek daha zayıf görünmeyi başarabilirsiniz. Şık bir görünüm için özellikle de kışın mini etekler ile kombinleyeceğiniz taytlarınızı desenli de seçebilirsiniz.

Diz üstü çorap giyin

Diz üstü çoraplar modanın yeni trednlerinden ve kesinlikle bacaklarına güvenen kadınlar için paha biçilmez bir şıklık simgesi. Diz üstü çoraplar ile mini etekleri kolaylıkla kombinleyebilir harikulade bir görünüm elde edebilirsiniz. Kışın çorapsız çıkmaktansa hem stil hem de üşümeyi azaltıcı bir etki ile kombininizi tamamlayabilirsiniz. Kışın maksi eteklerinizin altına da kolaylıkla giyebileceğiniz diz üstü çorapların varlığından kimsenin haberi olmayacaktır ve sıcacık hissedeceksiniz.

Kışın Etek Nasıl Kombinlenir?

Her şeyi göze alarak bir mini etek giydiğinizi düşünelim, tüm ısı kaynağını üzerinize alarak ısınabilecek misiniz? Kışın etek ile kombin yaparken birbirinden farklı trikoları kullanabilirsiniz. Kazaklar, hırkalar, kabanlar, montlar, sizin için üst seçiminin püf noktaları;

Sıcak tutacak üstler seçmeniz gerekir.

Uzun kollu salaş trikolar, kazaklar,hırkalar sizin için doğru seçimlerdir. Kaşmiş, yün, pamuk her türlü kumaştan üstleri tercih edebilirsiniz. Etek ile kombinleyeceğiniz üstlerinizin boylarını eteğinizin boyuna göre seçmeli ve şıklığınızı yitirmemelisiniz. Özellikle yüksek belli etekler için kışın kesinlikle uzun kollu ve incecik trikoları eteğinizin içine sokmanızdan daha harikulade bir görünüm yok denecek kadar azdır.

Kışın etek ile romantik bir tarzı yakalamak isteyenlerdenseniz, şapkasız çıkayın! Kabanınızla ya da eteğinizin kumaşıyla eşleşen bir şapka şıklığınızı tamamlayacaktır.
Kışın etek giyerken, kombininiz ile ıuyumlu kaşkol ve bereleri de atlamamalısınız.Başınızı kesinlikle sıcak tutun.


Mini etekler için diz hizasında ya da dizüstünde bulunan çorap çizmeler giyebilirsiniz.
Maxi etekler için topuklu botlar ile eteklerinizin yerlerde sürünmesini engelleyebilirsiniz.
Ara boy etekler için istediğiniz şekilde etekler giyebilirsiniz ancak dizde biten etekler için yine dizde biten çizmeler giymekten kaçınmalısınız. Çizme çorap gibi durmayacağından hoş olmayan bir görünüm elde edebilirsiniz.


İpuçları


Mevsimin kış olduğu gerçeğini unutmayın ve giysileriniz ile kavga etmeyin. Kombininizi tamamlayacaksınız derken de üşütmeyin!
Vücudu saran hatlar da miniler ve kalem etekler kesinlikle daha sıcak hissetmenizi sağlayacaklardır. Etek giydiğiniz ısınmak için koşun demiyoruz ancak bacaklarınızı saracak etek kesimlerinin de sizi daha sıcak tutacağını bilin! (Alıntıdır.)




Kışlık Etek Kombinleri-kışlık Mini Etek Nasıl Giyilir tıklayın ve bakın.

 

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
Hiç de önyargılı değilim önceki mesajlarınızdan yola çıktım :) son mesajda da katılıyorum dedim çünkü bana göre kadının etek boyu hiçbir erkeği ilgilendirmez :)
son mesajınızdaki katılıyorumu gülmekten anlamında yorumladım benim hatam..önceki mesajlarımda ki cımbızladıklarınız nedir bilmiyorum..yanlış anlama için özür dilerim..:)
 
Top