• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Sanal ortamda güvenlik

smoove

Üye
Merhaba arkadaşlar, merak ettiğim konu şu.Harici hard diskimdeki tüm dosyaların bir yedeğini sanal ortamda da bulundurmak istiyorum, malum hard diskin kaybolma ya da çalınma riski var bu yüzden bbir yedeğinin sanal ortamda durması ve her zaman erişilebilir olması fikri hoşuma gidiyor ancak diğer yandan bu belgerin güvenliği nasıl sağlayabilirim diye de bir soru işareti aklıma takılmıyor değil.Size sormak istediğim, en güvenli dosya depolama sağlayıcısı hangisi, hangi kriterlere dikkat etmek lazım bulut servislerde ve önceden dosyaları şifreleyip o şekilde yükeleyebilir miyiz bu sitelere,bu şekilde biraz da olsa güvende hissetmiş oluruz kendimizi diye düşünüyorum.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Bu güven konusu tamamen hizmet satın aldığın firma ile alakalı. Sonuçta birilerinin ulaşabileceği bir alana dosyalarını yüklüyosun, Elbette bu işi üstlenen şirket bu işten para kazandığına göre gizliliğini korumak isteyecektir. Süperonline veya TTNet in bu hizmetleri vardı diye hatırlıyorum. Eğer dosya boyutu 20 GB yi geçmiyorsa yandex ve dropbox işinizi görebilir. Ek ücret ödeyerek buralardan büyük alanlar satın alabilirsiniz.

Şöyle de bakılabilir olaya. Net ortamında saklamak bilgisayarda veya harici bir HDD'de saklamaktan daha güvenli. Bilgisayar her an ulaşılabilir bir ortam iken net ortamındaki dosyalara şifre ile ulaşılabiliyor. Şifrelerin kırılması daha zayıf bir ihtimal.
 
bu konuyu geçen günlerde bende baya inceledim. ilk önce ama paralı olabilir ma yoksa bedava bir sistem mi arıyorsunuz? paralı olacaksa kredi kartı bilgilerini vermek ister misiniz yoksa paysafecard gibi anonim ve güvenilir bir sistem mi kullanmak istersiniz? ona göre bir kaç seçenek vardır çünkü.

ben genelde türkiyedeki sistemlerden uzak duran bir insanım. yarın ne olucağı belirsiz çünkü ;)

en büyük üçünü toparladım:

microsoft onedrive
microsoft bu konuda 7GB veriyor artık. şifreleme falan da içinde gibi

google drive
5gb veriliyordu şimdi onu da 15GBte yükseltmişler. fena değil ama android sistemi olsa sorun değil. mac ios de çalışıyor. başka sistemlerde garanti yok.

dropbox
dropbox 2GB veriyor (uzatma şansı var 22GB te kadar). windows RT de tam istediğin çalışmıyor sadece App olarak yüklenebiliniyor.

bunlardan ben onedrive i tavsiye ederim. üstüne aslında çok az bir miktar istiyorlar ve istersen herhalde 1 veya 2GB te kadar büyütebilirsin.
 
Gerçekte olsa hırsızın çaldığı her şeyden haberiniz olur da sanal öyle değil. Biri sisteminize ya da bahsi geçen mekanlara erişir ve tüm dökümanlarınızı kopyalar, sizin ruhunuz bile duymaz.
 
Gerçekte olsa hırsızın çaldığı her şeyden haberiniz olur da sanal öyle değil. Biri sisteminize ya da bahsi geçen mekanlara erişir ve tüm dökümanlarınızı kopyalar, sizin ruhunuz bile duymaz.

doğrusu tam öyle dediğiniz gibi değil.

misal olarak dropboxda son nerden giriş yaptım diye ip adresi kayıt oluyor. başka biri girse yani benim dosyalarımı alsa silse ne yaparsa yapsın onun kim olduğunu yani hangi ip adresi olduğunu eninde sonunda bulabilirim.

bu arada zaten dosyaları silsede veya değişdirsede 30güne kadar herşeyi geri yerine getirebilirim. tabiki bu çalma olayı dropbox kendisi yapsa birşey anlamam ama öyle birşey gerçekten olsa ve ortaya çıksa şirket kapatabilir. dropbox ve bu anlatdıklarım hepsi tamam belirli bir miktar bedava veriyor ama niye yapıyor bunu sanıyorsun? ilerde şirketde ve şirketin için veya belkide şahsi kullanım için daha fazla yer gerekiyorsa hangisini kullanırsınız? tabiki şimdiye kadar kullandığınızı. çoğu kişi başka bir sisteme alışmak istemiyor ve bu yüzden ben mesela şimdi dropbox kullanıyorum ve başka bir sisteme geçmek istemiyorum. neden geçmiyorum halbuki öbürlerinde daha çok veriyorlar?

alışık olduğum için :)
 
Size katılmıyorum... Girilemez denen pentagon ve benzer yerlere dahi sızıldı, tüm bilgiler olduğu gibi kopyalandı ve kimin yaptığı konusunda en ufak bir bulguya rastlanmadı. Ayrıca iz sürmek için İp adresi bilmek yetmez. Hele de dilediğin ülkenin dilediğin yerinden nete bağlanabiliyorken...
(Hem, bu işleri yapacak olanlar da zaten hayalet pc dediğimiz metodu kullanır)
Kim ne derse desin, sanal ortamda hiçbir şey güvenli değil.
 

r0se

Forum Onuru
Özel üye
_Miroğlu_'na katılıyorum.
Artık öyle bir noktadayızki
bırak bilgisayarı parmağımızı kesseler habermız olmaz :)
Yanı boş güvenlıkmıs falanmıs filanmıs.
Devir çok değişti.
 
Top Bottom