Mısır Burcunuz..

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
Thot(29 Agustos-27 Eylül)

Zeka ve edebiyat tanrisi, Osirisin danismani ve Horusun koruyucusudur. Kelimelerin ve matematigin tanrisi olarak kabul edilir, ayrica tüm yazarlari koruduguna inanilir, hiyeroglif ustasidir ve ayrica büyücüler üzerinde büyük bir etkiye sahiptir, gökbilimcileri, savasçilari ve matematikçileri korur.

Karakter

Merakli ve girisimci bir yapiniz var; mükemmel bir organizasyon yetenegine sahipsiniz. Esrarengiz olaylara çok ilgi duyuyorsunuz, bir savasçi ruhuna sahipsiniz ve bu ruh sizi sinirlarinizi asmaya itiyor, hayatin size nese ve mutluluk veren temel ögeleri sizin için önemlidir, hem cömert, hem de dürüstsünüz. Dogal bir otoriteye sahipsiniz, parmaginizi oynatmadan insanlari kolayca yaniniza çekebiliyorsunuz, sizi destekliyorlar. Sözünüze sadiksiniz, benzersiz niteliklerinizi duygusal hayatiniza ve ailenize de yansitiyorsunuz, dogustan bir ögretmen veya arastirmacisiniz, sizinle her sey mümkündür bilinmeyen bir konuda ögretmen veya degisik bir konuda arastirmaci olabilirsiniz. Kusurunuz sabirsizliktir. Gazeteci, aktör, ögretmen ve avukatlar bu burçtan çikar.


Horus (28 Eylüll- 27 Ekim)

Yildizlarin ve askin, parlayan günesin tanrisi, firavunlarin koruyucusudur. En eski Misir tanrilarindan biridir; günes taci giyen sahin basli bir erkek olarak resmedilir. Keskin gözlerinin karanlikta bile görebildigi söylenir.

Karakter

Çok nazik ve cömert bir karakteriniz var ve bu yüzden çok sevilirsiniz, hayatta basarmak istediginiz seyler konusunda çok net görüslere sahipsiniz. Savasçi bir ruhunuz var; gözünüzü kirpmadan en büyük projelere atilirsiniz. Risk almayi seversiniz, uzun vadeli sorumluluklari üstlenirsiniz, verdiginiz tüm sözleri yerine getirmeye yetecek kendine güveniniz vardir. Kontrolün hep sizde olmasini istersiniz, ama bazen sabriniz tasinca bu özelliginiz yüzünden sevilmeyebilirsiniz, siyaset, felsefe ve sosyal konular size göredir, diplomatça davranmayi iyi bilirsiniz. Adalet duygunuz gelismistir, öksüz birinin haklarini sonuna kadar savunursunuz.Ilk görüste asik olabilirsiniz, yasiniz ilerledikçe olgunlasirsiniz. Cesursunuz. Politikaci ve medya mensuplari bu burçtan çikar. Zayif yaniniz inatçiliginizdir.


Wadget (28 Ekim 26 Kasim)

Kobra tanrisidir ve bilgelik sembolüdür.

Karakter

Mantikli, temkinli, hirsli, vicdanlisiniz. Aile baglarina çok önem veriyorsunuz. Kusurlariniz kötümser ve biraz kendinizi begenmis olmaniz. Ögrenmeye çok tutkulusunuz, kitaplar sizin için en büyük hazinenizdir; evinizde en çok kütüphaneye önem verirsiniz. Kendinize güveniniz var ama bazen karamsarliga kapildiginiz olur. Dost bildiklerinizin arkanizdan is çevirmeleri en kizdiginiz ve katlanamadiginiz seydir; öyle bir seyle karsilastiginizda, asla affetmez ve hesap sorarsiniz. Bazen müsrif olursunuz. Ayrintilara önem verirsiniz, gözünüzden hiçbir sey kaçmaz. Komsuluk iliskileri sizin için önem tasir; 'ev alma, komsu al' diyenlerdensiniz. Dogayi çok seversiniz, sehirde yasamaktan çok kirlarda olma özlemi tasirsiniz. Hayvanlari çok seversiniz, merhametlisiniz. Mimar, mühendis, müteahhit ve editör olmaya yatkinsiniz.


Sekhmet (27 Kasim 26 Aralik)

Savas tanrisidir ve kelime anlami güç tür. Seller, kitliklar, salgin hastaliklar gibi insanlarin mutsuzluklari onun yüzünden olur ama ayni zamanda iyilestirici güçleri vardir: Doktorlarla, büyücülerin koruyucusudur. Genellikle aslan basli kadin veya disi aslan olarak resmedilir.

Karakter

Sert, tutkulu, hirsli ve gururlu bir karakteriniz var, bu yüzden her zaman dost kazanmazsiniz. Nadiren hata yaparsiniz. Baskalari sizi zor bir insan olarak görür, kontrollü birisinizdir. Gururlu dis görünüsünüz altinda hassas, dikkatli bir insan yatar. Ihaneti asla affetmezsiniz. Gözlem yeteneginiz kuvvetlidir; saglikli kararlar verirsiniz, bu özelliginizle yasalarla ilgili meslekler size cazip gelir. Bastan asagi mükemmeliyetçi birisiniz, asla tatmin olmazsiniz; biraz daha esnek olur, biraz daha yaratici olur ve kendinizi daha az elestirirseniz, kendinizi bu kadar baski altinda hissetmekten kurtulursunuz. Kendinizi biraz özgür birakin ve derinlerdeki arzularinizin farkina varin. Burcunuz ayrica ünlü sporcularin, sampiyonlarin burcudur. Kusurunuz ise sabirsiz ve kavgaci olusunuzdur.


Sfenks (27 Aralik -25 Ocak)

Her yaratigin sekline girebilir ve hazinelerin koruyucusudur. Aslan vücutlu olarak resmedilirler. Bu burçta doganlar kendilerini her kosula uydurabilirler; hirçindirlar; çok disiplinlidirler ve son derece hassastirlar.

Karakter

Çok nazik, kibar birisiniz; her zaman çevrenizdeki kisileri dinliyorsunuz, karakterleri iyi tahlil ediyorsunuz. Kolay adapte oluyor ve iyi tavsiyelerde bulunuyorsunuz. Karsilik beklemeden veren bir kisiliginiz var; çok hosgörülüsünüz. Her zaman baskalarina yardim ediyorsunuz, bu yüzden insanlar bazen sizi suistimal ediyorlar; onlar samimi, içten olduklari müddetçe, sorun yok ama ihanete ugradiginizi hissederseniz, intikaminizi almaktan çekinmiyorsunuz. Gazabinizdan korkulur. Büyük çaba gereken islere girismekten kaçinmiyorsunuz, bu enerjiniz baskalarina cazip geliyor. Tutkulu yapinizla sert kararlar aliyorsunuz. Duygusal olarak ailenize büyük destek oluyorsunuz, çok iyi bir baba ve essiniz. Meslek olarak kendi isinizde çalismayi seviyorsunuz.


Shu (26 Ocak -24 Subat)

Misir mitolojisine göre Atum'un nefesinden yaratilan Shu, çok sakin, etkileyici karakteri temsil eder. Çevresindekilere adil davranmasiyla taninir; Misir resimlerinde bir devekusu tüyü takmis sekilde resmedilir.

Karakter

Günes isigi ve rüzgarin tanrisidir. bunlar inanilmaz derece yaratici güce sahip insanlardir, Bu burç insanlari yeteneklerini gösterebilirlerse basariya ulasmalari kaçinilmaz olur. Prensip sahibi, mizah gücü yüksek insanlardir; kusurlari tereddüt etmeleri ve bu yüzden büyük firsatlari kaçirmalaridir. Sosyal alanlarda çalismayi severler; ayrica ziraat, danismanlik ve hayvanlara zulmü önlemek gibi konularda da aktif olmayi severler. Bu burçtan sanatçilar çok çikar.


Isis (25 Subat 26 Mart)

Osirisin karisi ve ana tanriçadir; dogum yapan kadinlari, yolculari ve devleti korur. Basinda iki boga boynuzunun üzerinde duran bir günes figürü tasiyan bir kadin olarak resmedilir.

Karakter

Kendinizi hep öne atan, daima uyanik, baskalarina açik bir kisiliginiz var. Hayat dolu, enerjiksiniz. Önyargilariniz yok, tutkulu içgüdüleriniz sizi yepyeni ve zengin tecrübeler yasamaniz için rehberlik eder. Ihanete ugrasaniz bile, insanliga sarsilmaz bir güveniniz vardir, çünkü çok olumlu düsünen ve iyimser bir insansiniz. Sakin, kendine güvenli bir karaktere sahipsiniz. Cömertsiniz, bu yüzden asik olunca bu derin bir ask olur ve askinizi nasil taze tutacaginizi bilir, sürprizler yaparsiniz. Kararlisiniz, yikilan köprüleri nasil onaracaginizi iyi bilirsiniz, fakat bazen fazla idealist olur ve yüksek standartlarinizi karsilayacak mükemmel kisiyi bulana dek beklersiniz. Çok iyi aile babasi veya anne olursunuz; çocuklariniz sizin göz bebeginizdir. Insan kaynaklari alaninda çalisabilirsiniz.


Osiris (27 Mart 25 Nisan)

Misir in en büyük tanrilarindan biridir; üretkenlik ve büyümeyi temsil eder. Ayni zamanda öbür dünyanin tanrisidir; ölülerin tanrisidir, sonsuz hayatin sembolüdür.

Karakter

Çok merakli bir kisiliginiz var. Siradan biri degilsiniz, hayata bagli ve öz güveniniz yüksek. Hayatin her anini yogun yasarsiniz; basarisiz olmaktan korkmazsiniz. Hayatinizda hiçbir sey duragan degildir; daima yeni maceralara yelken açarsiniz, ama tüm bu iyimserliginize ragmen, bazen hayal kirikligina ugrayabilirsiniz. Sözlügünüzde ilgisiz kelimesi bulunmaz, arkadasliginiz saglam olur, tutkulusunuz. Aile, akrabalik iliskilerine çok önem verirsiniz, önemli günlerde mutlaka aile üyeleriyle bir araya gelmek istersiniz. Çocuklarinizi disiplinli bir sekilde büyütürsünüz.


Amun (26 Nisan- 25 Mayis)

Misir inanislarina göre Amun dünyayi yaratan tanridir.

Karakter

Bu burçta doganlar güçlü, zinde ve önderlik etmeyi seven kisilerdir; iradeleri de güçlüdür. Mükemmel lider olurlar ama biraz hosgörüden yoksundurlar. Duygusal bir yapiniz var, bu yüzden bazen kendinize olan güveninizi kaybeder ve melankoli ile nese arasinda gidip gelmeye baslarsiniz. Hassas yapiniz hayal gücünüzün, çok zengin oldugunu gösterir; baskalari sizi gizemli biri olarak görebilirler. Sizi yatistirmak için sabirli olmalari gerekir. Bazen korunmak amaciyla, kendinizi baskalarindan izole eder, kabugunuza çekilirsiniz. Sosyal konulara egiliminiz vardir. Adil, dürüst bir insansiniz ve vicdanlisiniz; bu özellikleriniz sayesinde insanlar size hayranlik duyarlar. Korkulariniza ragmen ask, hayatinizin önemli bir parçasini teskil eder ve askiniz için daglari yerinden oynatabilirsiniz! Esinizde ileri görüslülük, otoriterlik ve nezaket ararsiniz. Finans alanindaki mesleklerde basarili olursunuz.


Hathur (26 Mayis 24 Haziran)

Dünya ve gökyüzü tanrisidir. Duygusalsiniz, ask sizin için çok önemlidir, çekici ve romantik insanlardir.

Karakter:

Ask, hayatinizin temel yapitasini olusturur.Yalniz kalmak tahammül göstermeyeceginiz bir duygudur.Insanlara güvenirsiniz ancak herkese güvenmenin kötü sonuçlarini görerek, üzülürsünüz.Bazen insanlar sizin cömertliginizi, fedakarliginizi suistimal ederler, böyle durumlarda ihanete ugradiginizi hisseder ve asla unutmazsiniz. Iyiligi unutmadiginiz gibi, kötülügü de unutmazsiniz. Çocuklariniz için her fedakarligi yaparsiniz.


Anka (25 Haziran 24 Temmuz)

Sihirli anka kusuyla resmedilir. Risk almayi severler, kusurlari inatçi ve hayalci olmalaridir.

Karakter:

Çok karizmatik bir insansiniz; insanlari çabuk ikna eder, kendinize baglarsiniz. Çok sevilirsiniz ve her zaman çevrenizde sizinle birlikte vakit geçirmekten hoslanan dostlariniz olur. Cesur ve açik görüslüsünüz, aldiginiz kararlar çok dogru olur ve bu yüzden herkes size hayranlik duyar. Insanlara cesaret verir, kendine güven duymalarini saglarsiniz. Diktatör olmadan dogustan lider birisiniz. Çok uzak görüslüsünüz, fakat iliskilerinizde kendinizden fazla vermezsiniz. Ama bir kere esinizi seçtikten sonra çok cömert olursunuz ve güçlü baglar kurarsiniz. Çocuklarinizin derslerine yardim eder, onlari mümkün oldugunca iyi yetistirmeye çalisirsiniz. Aileye çok önem verirsiniz.


Anubis (25 Temmuz 28 Agustos)

Bu ölüm ve öteki dünyanin tanrisidir, mumyalama törenlerinde rastlariz. Ölünün öbür dünyaya geçisini gözetler, ruhlarini yargilar ve onlari korur. Ismi çakal anlamina gelir. Genellikle dik kulakli bir çakal veya köpek biçiminde resmedilir.

Karakter

Biraz çeliskiler içindesiniz; hem yalnizligi seviyor, hem de baskalari olmadan yapamiyorsunuz. Gizemli ve sirlarla dolusunuz. Gölgeyi isiga tercih ediyorsunuz. Popüler olmaktansa, gizlenmeyi yegliyorsunuz. Olaganüstü hassassiniz ve çok sadik birisiniz. Hem kendinize hem de baskalarina karsi çok dürüstsünüz. Idealist birisiniz; bu yüzden hayatinizda büyük hayal kirikliklari yasayabilirsiniz ama bunlar uzun sürmeyecektir ve sonunda mutlaka üstesinden geleceksiniz. Ögretmen, doktor, psikoloji, insan kaynaklari konusuna çok yatkinsiniz, çünkü bilinçalti dünyasini derinden anliyorsunuz; yapiniz bazen duygusal anlamda kendinizi zayif hissetmenize, karar verememenize yol açabiliyor. Ruh esinizi bulmak zor geliyor; bu yüzden es seçerken çok dikkatlisiniz, esinizde karsilikli saygi ve güven bekliyorsunuz.
 

cemree

=)=)
V.I.P
Horus (28 Eylüll- 27 Ekim)
Yildizlarin ve askin, parlayan günesin tanrisi, firavunlarin koruyucusudur. En eski Misir tanrilarindan biridir; günes taci giyen sahin basli bir erkek olarak resmedilir. Keskin gözlerinin karanlikta bile görebildigi söylenir.

Karakter

Çok nazik ve cömert bir karakteriniz var ve bu yüzden çok sevilirsiniz, hayatta basarmak istediginiz seyler konusunda çok net görüslere sahipsiniz. Savasçi bir ruhunuz var; gözünüzü kirpmadan en büyük projelere atilirsiniz. Risk almayi seversiniz, uzun vadeli sorumluluklari üstlenirsiniz, verdiginiz tüm sözleri yerine getirmeye yetecek kendine güveniniz vardir. Kontrolün hep sizde olmasini istersiniz, ama bazen sabriniz tasinca bu özelliginiz yüzünden sevilmeyebilirsiniz, siyaset, felsefe ve sosyal konular size göredir, diplomatça davranmayi iyi bilirsiniz. Adalet duygunuz gelismistir, öksüz birinin haklarini sonuna kadar savunursunuz.Ilk görüste asik olabilirsiniz, yasiniz ilerledikçe olgunlasirsiniz. Cesursunuz. Politikaci ve medya mensuplari bu burçtan çikar. Zayif yaniniz inatçiliginizdir.


ilginç =) bazı şeyler uyuyor gibi gibi
 

JosTeR

KAF SİN KAF !
Özel üye
Osiris (27 Mart – 25 Nisan)

Misir ‘in en büyük tanrilarindan biridir; üretkenlik ve büyümeyi temsil eder. Ayni zamanda öbür dünyanin tanrisidir; ölülerin tanrisidir, sonsuz hayatin sembolüdür.

Karakter

Çok merakli bir kisiliginiz var. Siradan biri degilsiniz, hayata bagli ve öz güveniniz yüksek. Hayatin her anini yogun yasarsiniz; basarisiz olmaktan korkmazsiniz. Hayatinizda hiçbir sey duragan degildir; daima yeni maceralara yelken açarsiniz, ama tüm bu iyimserliginize ragmen, bazen hayal kirikligina ugrayabilirsiniz. Sözlügünüzde ‘ilgisiz’ kelimesi bulunmaz, arkadasliginiz saglam olur, tutkulusunuz. Aile, akrabalik iliskilerine çok önem verirsiniz, önemli günlerde mutlaka aile üyeleriyle bir araya gelmek istersiniz. Çocuklarinizi disiplinli bir sekilde büyütürsünüz.

Sanırım Beni Anlatıyor :) Daha önce hiç dikkat etmemistim sanki :) Teşekkürler @cemree ve @nazenin ikilisi :)
 
Düzenleyen yönetici:
Top