Türkiye'de 4 kulaklı doğan Mavi Rus cinsi kedi

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
4 aylık Midas adlı kedinin genetik mutasyondan dolayı bir değil iki çift kulağı var.

kedi.jpg


Sokak kedisi olan annesi, Midas ve 6 kardeşini bir evin bahçesinde dünyaya getirdi. Evin sahibinin arkadaşı olan Canis Döşemeci de Midas'ı sahiplendi.
Gövdesinde kalbe benzeyen beyaz tüylü bir bölüm de olan Midas, evin Suzy ve Zeyno adlı iki Labrador cinsi köpeğiyle de çok iyi anlaşıyor.

Duyma yetisinde herhangi bir sıkıntı yaşamayan Midas'ın vücudunda başka genetik mutasyonlar olup olmadığının tespiti için kontroller devam edecek.
 

yilmaz27

Ne Mutlu Türküm Diyene
Site Yetkilisi
Süper Moderatör
bence daha iyi duymasi icindir
hayvanlar bile kendini gelistiriyor bizler yerimizde sayiyoruz :-))
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
TÜRKİYE'DE BİLDİĞİMİZ ÖRNEĞİ YOK'

'Midas'ın veterineri Reşat Nuri Aslan ise "'Midas'ı kontrol altında tutuyoruz. Genetik bir mutasyon sonucu 4 kulak kepçesi ile doğru. Dünyada da bazı örnekleri var. 'Midas'ı diğerlerinden ayıran özellik her iki kulak kepçesinin de kulak kanalına bağlı olması fakat bunun 'Midas'ın sağlığına hiçbir etkisi yok, duyma sorunu yaşamıyor. Aynı zamanda çenesinde de bir genişleme var. Bu genişlemeye bağlı olarak da dili sürekli dışarıda. Bu da 'Midas'ın beslenmesine ya da hayati fonksiyonlarına engel teşkil etmiyor. Büyüme hızı da diğer kediler gibi. Bu genetik mutasyon anne karnında şekillenen bir durum. 'Midas'ta da doğuştan gelen bir özellik. Devam eden süreçte de yapacağımız bazı testler olacak. Şu anki görülen durumda hiçbir şekilde diğer kedilerden bir farkı yok. Türkiye'de bizim bildiğimiz bunun örneği yok, 'Midas' tek" diye konuştu.
 
Top