Yeni Bir Araştırmaya Göre Düzenli ve Kararında Kahve İçmek Ömrü Uzatıyor

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

Kore Bulaşıcı Hastalıkları Önleme ajansı ve Chung-Ang üniversitesindeki araştırmacıların yaptıkları incelemelere göre, düzenli kahve tüketimi normal bir bireyin yaşam kalitesini ve süresini arttırıyor. Ancak aynı araştırmanın gösterdiğini göre, bireyin kahve tüketiminin giderek artması, bireyin ömrünü azaltabiliyor.

Kahve ile kaliteli bir yaşam:​

Kahve ve faydaları


Araştırmaya katılan gönüllü deneklerin bir kısmına günde 3 bardak diğerlerine ise 3 bardaktan az kahve verildi. 3 bardak kahve içen deneklerde tüketmeyenlere göre kalp krizi riskinin azaldığı gözlemlendi. 3 bardaktan az tüketenlerde ise kalp krizi riskinin küçük bir ölçüde azaldığı tespit edildi.

Araştırma için yaşları 18 ila 40 arasında değişen, diyabet, damar tıkanıklığı ve kanser gibi hastalıkları da olan toplamda 110.920 katılımcı kullanıldı.
Yine aynı araştırmada ortaya çıkan verilere göre spordan önce bir bardak kahve tüketimi, yağların daha hızlı yakılmasını sağlıyor

Arkadaşlarla kahve


Bilim insanları, yaptıkları araştırmanın sonucu olarak yetişkin ve sağlıklı bir bireyin günde en fazla 4 bardak kahve içmesi gerektiğini, daha fazla miktarlarda kahve tüketiminin sağlığı olumsuz yönde etkileyeceği gibi bastırılmış hastalıkları ve alerjileri tetikleyebileceğini belirttiler.

Ayrıca yine bu yıl içinde yapılan başka bir araştırmaya göre düzenli ve orantılı kafein tüketimi Hipokampusta bulunan gri maddeyi arttırıyor. Bu da Alzheimer gibi hastalıkları geciktirebiliyor ya da önleyebiliyor.



Alıntı
 

KuMRu

Sessize aldım dünyayı huzuru dinliyorum 🌼
Özel üye
Alzheimer olma riskinin az olacağına mı sevineyim günde 4 taneden fazla ictigime mi üzüleyim 🤭 ben gece uyanıp kahve içip yatıyorum ben farklı boyuta geçmişim artık 😂😂 :kahvee:
 

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Alzheimer olma riskinin az olacağına mı sevineyim günde 4 taneden fazla ictigime mi üzüleyim 🤭 ben gece uyanıp kahve içip yatıyorum ben farklı boyuta geçmişim artık 😂😂 :kahvee:
Ben yatmadan içiyorum ama fazlası çarpıntı yapar derlerdi o da yalan oldu galiba bugün kurs ta da geçti bu kahve muhabbeti kalbe iyi geliyor denmişti
 
Top