Fondan nedir? Fondan evde nasıl yapılır?

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Fondan nedir? Fondan evde nasıl yapılır?

ilk bakışta sufle tatlısını andıran fondan özellikle bir döneme damgasını vuran Çalıkulu dizisinde popüler hale geldi. Herkesin merak edip arattığı fondan, çikolatalı tatlılar arasında en yoğun olanıdır. Klasik lezzetler dışında farklı tariflerle sofralarını süslemek istiyorsanız mutlaka fondanı evde yapmayı deneyebilirsiniz. Peki evde fondan nasıl yapılır?
Fondan; orjinal adıyla Gateau Fondant Au Chocolate olan bir Fransız tatlısıdır. Çikolata sevenlerin çok beğeneceği fondan, dışı çıtır kek içi ise akışkan çikolatadan oluşmaktadır. Birçok kişinin ilk bakışta sufleye benzettiği fondan, 2013 yılında Kanal D ekranlarında yayınlanan başrollerinde şimdilerde evli ve çocuklu olan Fahriye Evcen ve Burak Özçivit'in yer aldığı Çalıkuşu dizisinde meşhur olmuştu. Başrol karakteri olan Feride'nin çok severek yediği fondan çikolatası, özellikle kahvenin yanında misafirlerinize ikram edebileceğiniz enfes bir atıştırmalık. Ağızda eriyen lezzetiyle çok seveceğiniz fondanın tarifi yazımızda bulabilirsiniz.
fondan nasıl yapılır
fondan nasıl yapılır
FONDAN TARİFİ:
MALZEMELER

200 gram bitter çikolata
3 adet yumurta
150 gram tereyağı
1 su bardağı şeker
3 dolu çorba kaşığı un
Yarım paket kabartma tozu

YAPILIŞI
Bitter çikolatayı benmari usulü güzelce eritin. Ayrı bir kabın içerisinde yumurta, şekeri köpürene kadar çırpın.
Eriyen çikolatayı üzerine dökün ve karıştın. En son un ve kabartma tozunu ekleyerek, homojen kıvama getirin.

Karışımı yağladığınız kelepçeli kek kalıbına boşaltıp önceden ısıtılmış 150 derece fırında yaklaşık 25 dakika kadar pişirin.
Pişen keki dilimleyerek servis edebilirsiniz.
Afiyet olsun...
 

Top