Cerez Masa düzeni

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Günde yaklaşık olarak kaç kez sofra kuruyor ve kaldırıyoruz? Kaçına dikkat ediyor, tabağı nereye koyduk, ne yaptık ne ettik diye düşünüyoruz? Neredeyse hiç düşünmüyoruz. Düşünmemekte de haklıyız. Günün yorgunluğunu atmak, dinlenmek ve kendimize vakit ayırmak istediğimiz zamanlarda yemeği nerede yediğimizin dahi bir önemi olmayabiliyor.

Belki de televizyonun başında yemeğimizi yiyoruz, belki de bilgisayarın başında. Ya da mutfakta, yalnızca ihtiyacımız olan eşyaları alarak.

Aslında ne olursa olsun yemek yemek ve bir yemeği sunmak çok lezzetli ve eğlenceli bir iş. Biraz dikkat edersek örneğin sunumlara, bambaşka bir dünya yaratabiliriz.

Günlük hayatta kullanabileceğiniz ve de resmi toplantılarda kullanabileceğiniz masa düzenlerini sizin için hazırladık.
Harika yemekler yaptıktan sonra son adımda gol yemeyin diye. Sunumunuz da tam olsun diye.

Biraz heyecanlı ama yine rahat: Gayri resmi masa düzeni​

RUFta6g.jpg

En rahatı ve sadesi: Günlük masa düzeni​

vPDHLjf.jpg


Artık her durumda dilediğiniz gibi masa düzeninizi kurabilirsiniz. Eğer alkol olmayan bir ağırlama yapacaksanız şarap bardaklarının durduğu yere diğer içecek bardaklarını yerleştirebilirsiniz.

Son olarak peçeteleri resmi düzende dilerseniz çorba kasesinin içinde de verebilirsiniz. Peçete halkası kullanmayı da sakın unutmayın.

Harika sofralar, müthiş masa düzenleri dileriz.
 

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri

Masada Çatal Bıçak Düzeni Nasıl Olmalı?​

Masa servis düzeninde dikkat edilecek hususlar

Servis tabağının konumuna göre;
Peçetenin tabağın soluna,
Yemek bıçağı sağa,
Yemek çatalı sola,
Yemek kaşığı bıçağın dışına, sağa,
Eğer serviste varsa balık bıçağı yemek bıçağının dışına, sağa,
Balık çatalı sola, çatalın dış kısmına,
Meze çatalı diğer çatalların dışına sola,
Meze kaşığı servis tabağının önüne,
Pasta için kullanılacak çatalın sapı sola gelecek şekilde tabağın önüne,
Pasta bıçağının keskin yüzü tabağa dönük ve sapı sağa doğru çatalın yanına,
Su bardağı tabağın sol önüne,
Rakı bardağı su bardağının yanına,
Şarap bardağı su bardağının sağına,
Tuzluk ve biberliğin servis tabaklarının arasına,
Yemekler için kullanılacak sirke, yağ gibi sıvılar ve aromatik tatlandırıcılar sofranın ortasına,
Salata tabağı servis tabağının soluna,
Ekmek ve meyve tabağının masanın ortasına konulması gerekmektedir.
Menüde yer alacak yemeklerin farklılığına ve çokluğuna bağlı olarak gerekirse ilave tabaklar, yardımcı aparatlar da masada yer almalıdır.

Her ne kadar romantik, hoş bir ortama vesile olsa da, kokulu mum kullanmak sofradaki yemeklerin kokusunu bastıracaktır. Bu sebeple mum koyacaksanız mutlaka kokusuz olmasına özen gösterin ve mum sayısı en fazla 2 ile sınırlandırın.
Masanın ortasına koyacağınız güzel bir çiçek buketiyle de sofranızı renklendirebilirsiniz.
 
Top