Vücudunuzda Oluşan Ağrıları Bu Yöntemler Sayesinde Yok Edin

yesim434

Hırçın Karadeniz Kızı Biricik Yeşim
AdminE
Bu Ayın Lideri
Bu durumu hayal edin: bir saat içinde çok önemli bir toplantınız var, ama aynı zamanda bölünmüş bir baş ağrınız var. Yoksa dişçi koltuğunda oturuyorsun ve miden birden isyan etmeye karar veriyor. Bu can sıkıcı sorunlar, özellikle de elinizde ilaç yoksa, günlük hayatınızı ciddi şekilde bozabilir. Neyse ki, bunlarla başa çıkmanıza ve vücudunuzu hızlı bir şekilde kontrol altına almanıza yardımcı olacak birçok faydalı püf noktası var.

Vücudunuzda Oluşan Ağrıları Bu Yöntemler Sayesinde Yok Edin


Vücudunuzda Oluşan Ağrıları Bu Yöntemler Sayesinde Yok Edin

12. Sinirlerinizi sakinleştirmek için başparmağınızı üfleyin.


Neden işe yarıyor : Baş parmaklarınızın nabzınızı kontrol eden vagus siniri üzerinde doğrudan bir etkisi var. Böylece, üzerinize üflediğinizde, kalp atış hızınızı yavaşlatır ve kan basıncınızı düşürürsünüz, bu da hızla sakinleşmenize yardımcı olur.


11. Ruh halinizi artırmak için dişlerinizin arasında bir kalem tutun.


Neden çalışır : Ağzınızda bir kalemin kalması, beyninizi aldatmanıza ve ruhunuzu yükseltmenize yardımcı olan gülümseme kaslarınızı harekete geçirmenize yardımcı olacaktır .


10. Kulağınızı çizerek gıdıklama boğazını gevşetin.


Beklenmedik Bir Şekilde Vücudunuzu Etkileyen 12 Püf Noktası


Neden işe yarıyor : Kulağınızdaki sinirler uyarıldığında, boğazınızda kas spazmına neden olabilecek bir refleks yaratır. Bu kas spazmı boğazınızdaki gıdıklamayı giderir .



9. Sol baş parmağınızı sıkarak tıkaç refleksinizi kapatın.


Neden işe yarıyor : Elinizde belirli bir sinir kümesi mi yoksa sadece beyniniz için bir dikkat dağıtıcı mı olduğu bilinmemektedir, ancak bu hilenin size yardımcı olabileceğine dair bir kanıt vardır.


8. Üst dişlerinize basarak bir burun kanamasını durdurun.


Neden işe yarıyor : Diş etlerinize baskı yapmanın burnunuza kan veren arteri tıkayabileceğine inanılıyor .


7. İnatçı hapları başınızı öne doğru eğerek yutunuz.


Neden çalışır : Eğer bir bardak su alırsanız ve ardından geriye doğru değil başınızı öne doğru yatırırsanız, yutulması zor kapsüllerle kolayca başa çıkmanıza yardımcı olacaktır . Bu durumda, kapsüller yüzmeli ve hemen boğazınızın arkasında olacaklardır.



6. Başınızı hareket ettirerek kolunuzu “uyandırın”.


Neden işe yarıyor : Çarpıcı bir kol genellikle boynunuzdaki sinirlerin sıkışmasının sonucudur . Yani boyun kaslarınızı gevşetirseniz, bu kolunuzdaki ekstra basıncı serbest bırakmanıza yardımcı olacaktır.


5. Parmaklarınızın pedlerini yanmış cilde bastırarak yanık izlerini önleyin.


Neden çalışır : Parmaklarınızla hafif bir baskı uygulamak, yanık bölgenizi hızlı bir şekilde normal cilt sıcaklığına getirecek ve kabarma olasılığını azaltacaktır.


4. Ellerinizi soğuk suyun altına sokarak baş ağrısından kurtulun.


Neden çalışıyor : Soğuk sıcaklık tüm vücudunuzdaki kan dolaşımını artırabilir. Elinizde en iyi sonucu verir çünkü beyninize bağlı çok fazla sinir vardır.


3. İğnelerden öksürük korkusu ile başa çıkın.


Neden işe yarıyor : Öksürmek beyniniz için basit bir dikkat dağıtıcı olarak işlev görebilir. Ayrıca anlık olarak tansiyonunuzu yükseltir ve bu da ağrı algınızı azaltmanıza yardımcı olur.


2. Elinizin arkasına işaret parmağınızla baş parmağınız arasına bir buz küpü koyarak diş ağrınızın kaybolmasını sağlayın.


Neden çalışıyor : Elinizin bu kısmı beyninize ağrı sinyalleri taşıyan sinir yolları ile doludur ve soğuk hava sıcaklığı bu sinyalleri engelleyebilir.


1. Kollarınızı başınızın üstünde kaldırarak ve gererek hıçkırıklardan kurtulun.


Neden işe yarıyor : Germe diyaframınızın kaslarını etkili bir şekilde sıfırlayabilir ve istem dışı kasılmasını önleyebilir.
 

KaderKatibi

Dürüstlük insanın kartvizitidir, Matbaada basılmaz
Özel üye
Verilen bilgilerin hepsi rutin hayatımızda işe yarayacak cinsten. Baş ağrısı sıkça rastladığımız türden, soğuk suya elimizi koyarak ağrıdan kurtulmak pratik uygulama.
 
Top