• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Sakız Çiğnemenin Kilo Almanıza Sebep Olabileceği 5 Durum

Enda

Neylersin!!!
V.I.P

Sakız çiğnemek hemen hemen her yaşta insanın vazgeçemediği alışkanlıklardan biri.​


Sakız Çiğnemenin Kilo Almanıza Sebep Olabileceği 5 Durum






Sakız çiğnemek günümüzde pek çok insanın alışkanlıklarından biri. Sakız yaklaşık 10 bin yıldır var. Bugüne dek sakız çiğnemek ile ilgili pek çok araştırma yapıldı. “Yutulan sakıza ne olur, sakız çiğnemek kilo verdirir mi, dişlere zararlı mı?” başlıklı konular bugüne dek yapılan araştırmalardan sadece birkaçı. Sakızın aslında kilo vermeye yardımcı olduğu biliniyor. Ancak bazı durumlarda sakızın kilo almanıza neden olabileceği keşfedildi. Peki nedir o durumlar?

1. Aşırı çiğnemek çene kaslarınızı büyütebilir​


Uzmanlar, çok fazla sakız çiğnerseniz, bu alışkanlığın yüz hatlarınızı tahmin edilemeyecek şekilde değiştirebileceği konusunda uyarıda bulunuyorlar. Örneğin, kare bir çene çizgisine sahip olabilirsiniz! Ek olarak, çiğneme kaslarının aşırı kullanımı onları aşırı zorlayabilir ve özellikle gençler arasında baş ağrısına neden olabilir.

2. Naneli sakız, yüksek karbonhidratlı gıdalar tüketme isteğinizi artırabilir​

sakız

Atıştırmadan önce düzenli olarak naneli sakız çiğniyorsanız, muhtemelen daha sonra abur cubur yemeyi tercih edersiniz. En azından 2013 yılında yapılan bir araştırmanın gösterdiği şey bu. Bunun nedeni, sakızdaki mentolün meyvemsi tatlara acılık katması ve bazı kişilerin hamburger veya cips gibi sağlıksız ve kolay erişilebilir alternatiflerle sakızın ağızda kalan tadını bastırmaya çalışabilmesidir.

3. Şekersiz sakız şişkinliğe neden olabilir​

sakız

Bunun olmasının 2 olası nedeni var: Öncelikle çiğnediğinizde karnınızı şişirebilecek havayı da yutarsınız. İkinci neden ise şekersiz sakız üretiminde yaygın olarak kullanılan şeker alkolleri. Bu tür tatlandırıcılar sindirilemez olsalar da, sonsuza kadar karnınızda kalmazlar ve bağırsak yolunda yaşayan bakteriler tarafından fermente edildikten sonra bir baloncuğa dönüşebilirler. Bu da şişkinlik yaşamanıza neden olabilir.

4. Sakızdaki yapay tatlandırıcılar bağırsak floranızı değiştirebilir​


Şekersiz sakızlar, formda kalmaya çalışan insanlar arasında oldukça popüler. Ancak bazı araştırmalar bu sakızların yapay tatlandırıcılar içermesi durumunda, sık tüketiminin zararlı olduğunu ortaya koydu. Bu tip sakızlar sık tüketildiğinde, obezite riskini artırabiliyor. Araştırmacılar, ayrıca bu tür sonuçların bireysel olduğunu ve kişiden kişiye değişebileceğini de belirtiyor.

5. Şekerli sakızlar dişlerin çürümesine neden olabilir​

sakiz-3.jpg

Sakızlar içerdikleri şeker nedeniyle dişlerdeki bakterileri besleyerek, diş çürümelerine sebep olabilir. Bu nedenle şekerli sakızların tercih edilmemesi gerekiyor.

Bonus: Sakız çiğnerken nelere dikkat edilmeli?​

Ekran-Resmi-2020-12-01-16.58.13.jpg

  • Şekerle tatlandırılmış sakızlar aslında tam anlamıyla şekerdir. Bu da obezite riskini artırır.
  • Şekersiz sakızınızı yemekten sonra 20 dakika kadar çiğneyin.
  • Yapay tatlandırıcılara duyarlıysanız, ksilitol içeren sakızları seçmeye çalışın. Bu, genellikle daha az rahatsızlığa neden olan ve plak bakterilerini bastırmaya yardımcı olan doğal bir şeker alkolüdür.
Alıntı
 

Enda

Neylersin!!!
V.I.P
Gastirit varken iyi gelmiyor ağzına geri geliyor gibi oluyor ama reflüye iyi geldiği söyleniyor o da beni çok susatıyor geçenlerde çocuklara alırken kendimde çiğnedim diyetisyen sakız bile çiğnemiyecen dedi acıktırırmış ama beni aksine susatmıştı normalde de çok susarım zaten dilim damağım kuruyor hep
 

GüLüCüKツ

Tatlım tatlım 👶🏻
V.I.P
Gastirit varken iyi gelmiyor ağzına geri geliyor gibi oluyor ama reflüye iyi geldiği söyleniyor o da beni çok susatıyor geçenlerde çocuklara alırken kendimde çiğnedim diyetisyen sakız bile çiğnemiyecen dedi acıktırırmış ama beni aksine susatmıştı normalde de çok susarım zaten dilim damağım kuruyor hep
Evet sakız çignemek gercekten acıktırıyor canim.
 
Top