• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

MADDE BAĞIMLISI GENCİN HAZİN SONU

DELİBALTA Muharrem

Öyle bir geçer zaman ki!
V.I.P
Kadir, babası ölmüş on yedi yaşında, annesi Şükran hanım( 45 ) ile bir gece kondu da yaşayan, ortaokul terk olan, herhangi bir mesleği olmayan, alkol, hap, uyuşturucu, ne bulursa içen kavgacı aylak aylak gezen biridir. Annesi ise evlere gündeliğe giderek evin geçimini sağlamaya çalışıyordu. Birde kız arkadaşı vardır, Feride, on yedi yaşında.
Bir gün kız arkadaşıyla parkta buluşurlar. Kız arkadaşının yüzü asıktır, konuşmaya başlar:
Feride - Bu böyle olmuyor ! Der.
Kadir - Anlamadım ?
Feride - Anlaşılmayacak bir şey yok, ilişkimiz diyorum, yürümez böyle...
Kadir - Yani ? Der öfkeyle !
Kız ağlayarak devam eder :
Feride - Ben ayrılmak istiyorum.
Kadir - Saçmalama ne demek ayrılmak, ben seni çok seviyorum. Der.
Kız sessiz sessiz ağlayarak cevap vermek ister, bir an evvel oradan uzaklaşmak ister.
Feride - Elveda Kadir. Der ve hızlı adımlarla uzaklaşmaya çalışır.
Kadir - Hey dur konuşalım, bu böyle bitemez. Der öfkeyle.
Kız çoktan uzaklaşmıştır. Kadir olduğu yere mıhlanıp kalmıştır. Ne yapacağını bilemez bir halde, uzun bir süre.
Kendine gelince, ondan bundan bulduğu paralarla bir büfeden şarap alır. Viran bir yer bulup içmeye başlar.
İçer içer içer... İyice sarhoş olmuştur. O halde evin yolunu tutar. Akşam iyice çökmüştür, sallana sallana eve gelir.
Annesi onu bu halde görünce dayanamaz ve söylenmeye başlar :
Şükran hanım - Oğlum bu ne hal, yine içip içip sarhoş olmuşsun. Der öfkeyle.
Kadir - Dırdır etme. Diyerek karşılık verir.
Şükran hanım - Neden böyle yapıyorsun oğlum ?
Kadir - Uzatma. Der ve annesinden para ister.
Kadir - Para ver bana.
Şükran hanım - Ne parası oğlum ? Bende para yok durumumuzu biliyorsun. Diyerek cevap verir.
Bunun üzerine Kadir annesinin kolundan tutarak çekiştirir.
Kadir - Vereceksin. Der öfkeyle.
Annesi neye uğradığını anlayamaz, kendini kurtarmaya çalışır. Kadir cebinden çakısını çıkarıp annesini tehdit eder. Annesi koynundaki parayı saklamaya çalışsa da Kadir bir hamleyle parayı almaya çalışır, o sırada annesi parayı kaptırmamaya çalışırken, bir anda oğlunun çakısıyla bileği kesilir. Can havliyle yere yığılır.
Şükran hanım - İmdat imdat. Diyerek yardım ister. Kadir korku ve panikle kendini evden dışarı atar ve hızla uzaklaşır.
Annesi yerde sessizce yatıyordu, oracıkta kan kaybından hayatını kaybeder.
Bu durumdan bir haber olan Kadir soluğu kuytu bir köşede alır. O da ne bir ağlama sesiyle irkilir !
Kadir - Hey, kim var orada. Der bağırarak ve ağlama sesinin geldiği yöne bakar. Yerde oturmuş ağlayan bir kız görür. Bu kız Elif,daha on altısında, üvey baba tacizinden kaçıp kendini sokağa vurmuş, saklanacak bir yer aramış ve bu kuytu yeri bulmuştur. Ve şimdi karşısına Kadir çıkmıştır.
Kadir - Kimsin, neden ağlıyorsun ? Der.
Kız ağlamaya devam eder, bir taraftan da korkmaktadır.
Kadir - Hey, sana diyorum. Der tekrar, tekrar.
Elif - Git başımdan, beni rahat bırak. Der öfkeyle.
Kadir sarhoşluğun verdiği cesaretle kızın üzerine yürür. Kız iyice tedirgin olmaktadır. Korku dolu gözlerle Kadire bakmaktadır.
Elif - Dur ! gelme, gelme üstüme. Der yalvararak.
Kadirin umurunda değildir, iyice niyetini bozmuştur. Pis pis sırtarıp kızın üzerine çullanmıştır. Kız çaresiz bir şekilde çırpınıp yardım istemeye, bağırmaya çalışmaktadır. Ama Kadir pis amelini gerçekleştirmiştir bile. Kız hıçkıra hıçkıra ağlamaktadır. Ne yapacağını bilmeden o da ayaklanır ve sağa sola sallanarak sahile doğru yürümeye çalışır. Kafasında karmaşık düşüncelerle, intihar etmeyi düşünür. Kimselere anlatamazdı yaşadıklarını. Üvey babasının taciz ettiğini, tacizden kaçıp başına tecavüz olayının geldiğini... İyice kendini kaybetmişti, kendini bir anda sahilde bulur. Ve hiç tereddüt etmeden serin sulara bırakır kendini.
Kadir geride yaşananları bilmeden Köhne bir gece kulübüne gider. Bara doğru yaklaşır ve orada bulunan birinden ( torbacı ) uyuşturucu ister :
Kadir - Hey ! çabuk bana X ver. Der. Ayakta bile durmakta zorlanmaktadır.
Torbacı - Sakin ol adamım. Der ve bir kenara çeker.
Torbacı - Paran var mı ? Der
Kadir cebindeki annesinden zorla aldığı paraları çıkarır, torbacıya uzatır.
Kadir - Al, ne varsa al. Der tersleyerek.
Torbacı - İşte böyle. Der ve paraları alır, X ( uyuşturucu ) i Kadire verir.
X i alan Kadir sakin bir köşe bulur ve X i kullanır. Bir süre sonra, zaten sarhoş bedeni iyice güçsüz düşer ve olduğu yere yığılır. Saatler sonra bulunduğu yerde, çoktan ölmüştür. Hemen polise haber verilir. Kadirin cansız bedeni hastaneye götürülür. Otopsi yapılır. Yüksek dozda uyuşturucudan öldüğü anlaşılır. Tutanaklara böyle geçer. Morga kaldırılır. Polis soruşturma başlatır. Ve kısa zamanda bir takım bilgilere ulaşır. Bu arada komşuları tarafından ölü halde bulunan Elifin ve annesini de cesetleri, aynı hastanede otopsi yapılarak, morga kaldırılmıştır. Annesini komşuları bulmuş ve polise haber vermiştir. Kızın cesedini ise balıkçılar bulmuş ve polise haber vermişlerdir. Yapılan incelemelerde annesinin boğuşma esnasında bileğinden kesilerek öldüğünü, kızın ise tecavüze uğradıktan sonra intihar ettiği anlaşılmıştır. Polisin yaptığı geniş kapsamlı soruşturma sonucu Kadirin cebinden çıkan kanlı çakının üzerindeki kanla, ölen kadının kan örneğinin aynı olduğu, kimlik bilgilerinden anne oğul oldukları anlaşılmıştır. İntihar eden kızın ise cesedinde Kadirin parmak ve X izlerine rastlanmıştır. Tüm bu deliller neticesinde polis olayların nasıl geliştiğini çözer. Ve olay tutanaklara geçer.
En vahim sonuç ise aynı hastanenin morgunda yan yana yatan, hayırsız evlat, zavallı annesi, kadersiz kız...
Ve gazete manşetleri :
MADDE BAĞIMLISI GENCİN HAZİN SONU
MADDE BAĞIMLISI GENCİN ZAVALLI KURBANLARI V.S.
Madde bağımlılığı önce annesinin canını almasına, sonra zavallı genç bir kızın ırzına geçip, intihar etmesine ve sonrasında yüksek dozda uyuşturucu alıp kendisini öldürmesiyle son bulmuştur...


( Ben sadece olmuş, olabilecek durumları kaleme aldım. İsterim ki, her kes çok güzel yaşasın, isterim ki, her şey çok güzel olsun. Ama maalesef uyuşturucu denilen illet kimilerine çok kötü şeyler yaptırabiliyor. Elimden geldiğince bir örnek vermek istedim. Çok kötü bir örnek biliyorum, fakat anlatmak istediğim de tam da bu, sonuçları çok kötü olabiliyor. Umarım , özelikle gençlerimiz bu bataklıklara düşmez, düştüyse de tez elden kurtulsun inşallah, kendine, sevdiklerine ve başkalarına zarar vermeden. ) Tamamen hayal ürünüdür...

Uyuşturucusuz, tertemiz bir dünya diliyorum...

ALEMDAR
 
Son düzenleme:

DELİBALTA Muharrem

Öyle bir geçer zaman ki!
V.I.P
Elimden geldiğince değinmek istedim. Özellikle günümüzde çok duyar olduk ilgili kötü haberleri. Bazen yaşananlar bir tokat gibi yüze patlamayınca anlayamıyor insan... İsterim ki, isteriz ki, O tokat patlamadan yüze, yaşansın tüm güzellikler sere serpe... Daha güzel hikayelerde buluşmak ümidiyle...
 

Çağlayağmur

👪
Süper Moderatör
Çok uyarıcı bir konu olmuş kalemine sağlık alemdar. Maalesefki bu gibi olayları okumuyor yada duymuyor değiliz. Ve sonuç hep bir veya bir kaç hayatın bitmi oluyor. Son zamanlarda ise uyuşturucu yaşı oldukça düştü özellikle ilk ve ortaokul cevresinde ucuza elde edilen bonzai denen illet çocuklarımız ve gençlerimiz için büyük bir tehlike oluşturuyor.
 

DELİBALTA Muharrem

Öyle bir geçer zaman ki!
V.I.P
Maalesef. Acı gerçekler. Gönül ister ki, Güzel kelimelerin elinden tutayım her daim. Ama yaşananlara veya yaşanabilir olanlara da kayıtsız kalınmıyor...
 
Top