Yılbaşında Evde Ne Yapılır?

cemree

=)=)
V.I.P
Yeni yılı evde aileniz ve dostlarınızla geçirmeye karar verdiyseniz, sizi eğlendirecek tavsiyelerimize bir göz atmaya ne dersiniz? İşte yılbaşını evde karşılayacaklar için en güzel program önerileri…

HEDİYE ÇEKİLİŞİ

Evde yeni yıla girerken sevdiklerinize küçük hediyeler alarak ortamı keyiflendirmeniz mümkün.
Eve gelen misafirler hediye almak zorunda. Her hediyeye bir numara veriliyor. Yapılan çekilişle hangi numara çıkarsa, o hediye sizin oluyor. Ya da kalıcı olması için herkes birbirine kart hazırlayıp hatıra olarak verebilir.
 

cemree

=)=)
V.I.P
KLASİK TOMBALA

“Yılbaşı eğlencesi,” denilince ilk akla gelen oyun tabii ki tombala. Oyun, İtalya’nın güneyindeki şehirlerde eldeki kazancı yükselterek hayır yapmak ya da gelir elde etme amaçlı olarak çıkmış. Sonra bir yılbaşı eğlencesi olmuş ve ne olursa olsun tüm dünyada hâlâ popülerliğini koruyor. Özellikle çocukların sevdiği tombala, 7’den 70’e tüm aile bireylerinin katılımıyla daha da keyifli hale geliyor. Torbadan numaralı taşlar çekilerek üzerinde numara yazılı kartlarla oynanan bu şans oyununda, karttaki bütün numaraları kapatan “tombala” diyor ve büyük ödülü kazanıyor.
 

cemree

=)=)
V.I.P
YILBAŞINDA ARKADAŞ ŞART MI ?

Belki 31 Aralık’a kadar evet. Yılbaşı gecesinde eğlenebilmek için mutlaka bir partnere ya da arkadaşlara mı ihtiyaç vardır?

Kesinlikle hayır. İhtiyacınız olan tek şey önyargılarınızı yıkmak. Yılbaşında yalnız olmanın da en az arkadaşlarla olmak kadar eğlenceli olduğunu göreceksiniz.
 

cemree

=)=)
V.I.P
ALIŞVERİŞ YAPMAK SİZİ KENDİNİZE GETİRECEK!

Her zaman zor olan ve olacak bir şey varsa o da hediye seçmektir. Hem bütçemize uygun hem de karşımızdakini şaşırtacak bir hediye bulmak pek de kolay değildir. Fakat yalnız geçireceğiniz bu yılbaşında sizden hediye bekleyecek kimse olmayacağı için, hediye almak zorunda da kalmayacaksınız. Bu kez sadece kendiniz için alışveriş yapın.
 

cemree

=)=)
V.I.P
Ev Partisi

Eğer çok fazla sakinlikten hoşlanmayan biriyseniz ve yılbaşı gecesi coşku istiyorsanız ev partisi düzenlemek tam size göre bir alternatif! Çoğu insan dışarıda bir gece geçirmek için plan yaparken, aslında birçoğumuzun olası gelebilecek bir ev partisi teklifini nasıl da sabırsızlıkla beklediğini unutmamak gerekiyor! Bu bakımdan plan yapmış veya yapmamış arkadaşlarınızın böyle bir teklife soğuk bakacağını düşünmeyin. Dilediğiniz müzik, dilediğiniz menü ve her tarafta aile veya tanıdık dostların olması gerçekten çok hoş olur. Ev partilerinin vazgeçilmez kurallarından biri de en azından içecek menüsünün ortak oluşturulmasıdır. Keza gelen davetlilerden her biri eve sevdiği veya beğenileceğini düşündüğü tarzda alkol veya alkolsüz içecek getirmelidir.

İşin ekonomik boyutu tabii ki tamamen size kalmış. Fakat genellemek gerekirse, alkolsüz içeceğin 2,5 litreliği ise 2 TL'den başlıyor. Yemekten sonraki meyve tabağında portakal, mandalina ve elma tercih edildiğinde bu miktara 5 TL daha eklemek gerekiyor.

Partilerin vazgeçilmezi karışık kuru yemişin kilosu marketlerde 7,50 TL'den başlıyor. Ekmek için ise kentlere göre değişmekle birlikte ortalama 2 TL ödemek gerekiyor.
 

cemree

=)=)
V.I.P
Ailece Yeni Yıl Gecesi

Bir arkadaş partisinden ziyade, ailecek yeni yıla evde bir gece ile girmeyi düşünüyorsanız bu da iyi bir alternatif olabilir. Yılbaşı eğlencesi olarak, lüks tesisler yerine, sahne alan yıldızların aynılarını evinizde televizyon ekranında bulabilirsiniz. Kutlama programlarını izlemek iyi bir seçim, kaldı ki daha rahat bir ortamda olacağınız kesin.

Bunlarla beraber, yeni yılı karşılamak gerçekten mutluluk verici ve umut doludur. Bu anlarda ailenizle birlikte olmak, çoğu zaman söylemek isteyip de aslında söyleyemediklerinizi ailenize söyleme imkanı verebilir.

Genelde ailecek geçirilen bir yılbaşı gecesinde, bir ev partisinden ziyade daha zengin bir menü olur. Televizyon ve sofra ise, zaten evde geçirilecek güzel bir gece için hem ekonomik hem de eğlenceli unsurlardır.
 

cemree

=)=)
V.I.P
Yılbaşı İçin Ekonomik Ev Mönüsü

mRKTWJN.jpg


Lüks otellerde pişirilmiş olarak kilosu 30 TL'den başlayan fiyatlarla satılan hindi yerine evde muadili olarak piliç dolması tercih edildiğinde, kilosuna 3-5 TL arasında değişen ücret ödemek gerekiyor.

Dört kişilik aile için 3 kiloluk bir tüm piliç alındığında fiyat 9 TL'den başlıyor. Pilici doldurmak için gerekli yarım kilo pirincin maliyeti ise minimum 2 TL. İç malzeme için kullanılan dolmalık fıstık, üzüm, yeni bahar, tarçının maliyeti ise 5 TL tutuyor. Bu durumda, iç pilavla doldurulmuş bir tüm pilicin toplam maliyeti ortalama 16 TL'yi buluyor.

Böylece, yeni yılı evinde geçirmek için gerekli malzemelerin alınması durumunda 4 kişilik bir aile için yapılan ödeme 38,50 YTL'den başlıyor.

Evde şölen sofrası hazırlamak mı istiyorsunuz? Türkiye'nin en ünlü mekanlarının, birbirinden yetenekli şefleri, leziz spesiyallerinin tariflerini sizlerle paylaşıyor... En lezzetli yemek tariflerini okumak için tıklayın!

YEMEK TARİFLERİ
 
Top