GOLDEN RETRİEVER

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
Golden Retriever özellikleri, Golden Retriever sevimli, uysal yapıda bir köpek ırkıdır. Çocuklarla oldukça iyi anlaşan, nazik ve sabırlıdır. Koku alma duyuları gelişmiş olduğundan, avda kullanılabilirler. İyi huylu oluklarından aile hayatına uyum sağlayabilirler, insanlara eşlik edebilirler. Hoşgörülü olduklarından, baş edilmesi kolaydır. Beslenmesinin düzenli olması, egzersizlerinin yaptırılması ve veteriner kontrolleri dışında ihtiyaçları olmaz. Beslenmede kontrolsüz olduklarından, aşırı kilo almaya müsaitlerdir. Diğer köpeklerle bile güzel anlaşırlar. Sabırlı ve iyi huylu olduklarından, bebek bakıcılığı yapabilirler, görme engelli kişilere eşlik edebilirler. Oldukça zekidirler. Uzun uğraşlardan sonra üretilen bir köpek olmasına rağmen, hakkında çok fazla bilgi bulunur. 1800'lü yıllarda İngiltere'de yaşayan Lord Tweedmount tarafından, dalgalı sarı tüyleri olan Retriever Nous ile kızıl renkte sıkı kıvırcık tüylere sahip olan Tweed Water Spaniel Belle'yi çiftleştirmiş, bundan dört tane yavru elde etmiştir. Bunlar yüksek bölgelerde yaşamaya daha elverişli yapıdaydı. Bu köpeklerin başka köpeklerle çapraz olarak çiftleştirilmesinden, Golden Retriever üretilmiştir. Av köpeği olarak üretilmiş olsalar da, günümüzde evde bakılan köpeklerin başında gelmektedir. Dişi olan köpekler, erkeklere göre daha az kiloya sahiptir. Bakımları düzgün olduğunda ortalama olarak 10-12 yıl ömürleri vardır.

golden-retriever.jpg


Golden Retriever özellikleri nedir?
  • Sevgi dolu ve zeki olduklarından, eğitimleri kolay olan bir ırktır. Sahibini memnun etmeyi seven, kendine güvenen, sadık olan köpekler aile köpeği olmaya uygundur.
  • Herkese ve diğer hayvanlara karşı dost canlısı olduklarından, koruma görevine uygun değildirler. Yabancılara karşı hassas oldukları için, bekçilik onlara uygundur. Sahiplerine itaat etmeyi severler. İnsanlardan uzak tutulurlarsa, sevgiden uzak olurlarsa, buna tepki gösterebilir ve yaramazlık yapabilirler.
  • Sahiplerinin sözünü dinleyen köpeklerden olup, her zaman güvenilecek, çalışkan olurlar. Her türlü işi yapmaya hevesli olmaları ve sakinlikleri sebebiyle, asistanlık yapabilirler.
  • Evde olan diğer hayvanlara karşı toleransını kaybetmez, etrafına sabırlı ve sevgi dolu yaklaşır. Çocuklarla sıkılmadan, saatler boyu oynayabilirler. Alerjisi olanlara, titiz yapıdaki kişilere uygun köpekler değildir. Küçük apartman katlarında bakılmaya uygun değildir.
  • Herkesle dost olan köpekler, ailenin de iyi bir dostu olurlar. Sportif yapılarıyla, gün içinde koşmaya ihtiyaçları vardır. Her zaman aktif olmak isterler. Bu sebeple günlük egzersizlerinin ihmal edilmemesi gerekir. Meraklı oldukları için, eğitim alırken zorlanabilir. Öğrenmeye meraklı olan Golden Retriever, sahibini memnun etmek için çabalar. Ağızlarında sürekli olarak bir şey taşımayı, atılanı getirmeyi severler.
  • İnsanlarla bir arada olmaya ihtiyaçları vardır. Egzersizleri ihmal edilmemelidir. Özellikle vücudu ve zihninin uyum dersleri yani söz dinlemesi, al getir dersleri iyi bir çalışma olacaktır. Tüylerinin parlaklığı için, haftada 1-2 defa fırçalanması uygundur. Sokaklardan ziyade evde aile yanında yaşaması uygundur.
 
Top