• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

MANDALİNA

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
dd74c1ba6f8896d04e569041444cf83d.jpg

Ülkemizde Üretimi bol miktarda olan Mandalina Doğu Akdeniz Güney Ege ve Doğu Karadeniz Bölgelerimizde yetişmektedir. Ülkemizde Yetişen En sağlıklı Mandalina Doğu Karadeniz Bölgesinde yetişen Mandalinalar dır. Yurdumuzda 4 Milyondan Fazla Mandalina Ağacı Vardır. İki çeşit Mandalina vardır. Bu Mandalina çeşitleri Clmantine Mandalina ve Satsuma Mandalinası dır.
Mandalinanın Faydaları
C vitamini deposudur. Soğuk algınlığı, grip, nezle gibi rahatsızlıklara karşı vücudumuzun direncini artırır. Böbreklere çok faydalıdır. Böbrek taşlarına karşı böbreklerimizi korur. Kanımız için çok yararlıdır. Kanın temizlenmesinde yardımcı olur. Sinirsel bozukluklarda sinirlerimizin yatışmasına yardımcı olur. Mandalina damar sertliğine karşı çok faydalıdır. İçerdiği antioksidan maddelerle kansere karşı vücut direncini arttırır. Ufak bir mandalinada büyük bir portakaldan bazı durumlarda daha fazla vitamin vardır. Mandalinaya turuncu rengini veren madde karaciğer hastalıklarını azaltır. Aynı zamanda şeker hastalığını engeller. Mandalina potasyum içerdiği için yüksek tansiyonu düşürür. Mandalina aromatik yağı, tatlı portakal ve limon kokusunda, psikolojik rahatsızlıklarda sakinleştirici, uykusuzlukta, idrar re-tansiyonunda, aşırı huzursuzlukta, yara izinde kullanılır. Mandalina yağı derinin üzerindeki porus adını verdiğimiz gözeneklerin açılmasında, tonik olarak ve aknede kullanılmaktadır.Akşam yemeğinden sonra yenecek 1-2 mandalina uykusuzluk çekenlere faydalıdır.
Mandalinanın Zararları :Çekirdekleriyle tüketilmesi apandis organını tıkayarak, akut apandisite yol açar. Bu nedenle çekirdeklerinin çıkarılarak yenmesi gerekir
news_1_102617.jpg
 
Top