Kaynak ikonu

Sınıf Kütüphane Programı 1.2

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Hocam şimdi bizimki köy okulu toplamda 200 civarı öğrencimiz var. sayfadan ben hem okul kütüphanesi hemde sınıf kütüphanesi programını indirdim. Tüm öğrenci isimlerini okul kütüphanesine girdim lakin sınıf kütühanesi programı daha kullanışlı geldi bana okul kütüphanesine kaydettiğim isimleri sınıf kütüphanesine aktarma gibi bir yol var mı çünkü bunları kaydetmek baya bi zamanımı almıştı. Bir yolu olmalı diye düşünüyorum

Hocam manuel olarak aktarabilirsiniz. Veritabanı dosyasını açıp aynı sütuna kopyala yapıştır yapabilirsiniz. Her iki programda Vt şifresi: kutuphane10

Okul kütüphanesi programında kitap ekle bölümünde kitap türü diye bir seçenek yok? Onu ekleme durumunuz yok mu bide?

Maalesef programın kaynak kodlarını format sırasında unutup sildim... Programı kodladığım dönemdeki kütüphane formatına uygun olarak hazırlamıştım. kitap türleri raf kodlarına göre belirleniyordu. Her raf kodu aslında kitap türünü temsil ediyordu.

Okul yönetim programlarına entegre olarak gelen kütüphane programları olduğu için program geliştirmeyi durdurmuştuk. Öylece kaldı...
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
mdb uzantılı access dosyaları hocam. Veriler burada saklanıyor. Eğer access dosyalarının tablo yapısı size yabancı ise denemenizi önermem.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Programın kurulu olduğu dizinde hocam. Dizini değiştirmeyseniz kurulum sırasında; Eğer Xp kullanıyorsanız kolay. Program Files klasöründe "Rehberlik" adlı klasörün içinde.

Win 7 veya 8 kullanıyorsanız Program Files (x86) klasöründedir. Win 7 ve 8 de güvenlik olayları üst seviyede olduğu için karmaşık gelebilir biraz.
 
Hocam halletim sanırım. Son sorum şu olacak programda neden süreler sabit değişmiyor. Misal üyenin biri 5 günlüğüne istiyor diğeri 10 günlüğüne üyeye göre neden gün sayısı seçemiyoruz? ya da varda ben mi yapamıyorum?
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Hocam kütüphane işleyişinin genel kuralı bu. Maksimum geri verme zamanı belirlenir ve ona göre hareket edilir. Programda da ona göre bir kriter belirlendi.
 
Hocam programda kitabı geri al kısmı çalışmıyor. Yani şöyle ki kitap barkodu giriyorum kitabı geri al diyorum görünürde alınmış gibi gözüküyor ama ödünç kitaplar listesinden silinmiyor bir türlü? Bir de üyeye verdiğim bir kitabı başkasına da verebiliyor program kitap sayısı bir tane diye belirtmeme rağmen? Normal şartlar altında üye de olan kitabı başkasının alamaması lazımdı
 
Top