EVDE AKİDE ŞEKERİ

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
Osmanlılardan günümüze kalan akide şekeri, mevlit ve bayramların vazgeçilmezidir. Her ne kadar hazır olarak satılsa da kendi doğal yönteminizle ve daha tatlı olarak evde yapabilirsiniz.

akide-sekeri.jpg


Malzemeler
  • 1125 gr. toz şeker
  • 500 gr. su
  • Yarım bir limonun suyu
  • 50 gr. loğusa şekeri (Reklendirmek için)
  • İsteğe bağlı olarak gül suyu veya tarçın (Koku için)
Tarif
  • Bir tencereye şeker ve suyu koyun.
  • Kaynamaya başlayınca loğusa şekerini ekleyin.
  • İyice köpürene kadar kaynatın.
  • Kontrol için soğuk suya bir miktar kaynayan şuruptan atın ve cam gibi berrak olur ve sertleşirse ocağı söndürün.
  • Mermer tezgahınızı sıvı yağla yağlayın ve kaynamış olan şerbetinizi tezgaha dökün.
  • Metal bir kürek veya spatulayla kenardan ortaya doğru getirin.
  • Ortaya iyice toplanan şekeri rulo haline getirin ve makasla istediğiniz şekillerde keserek küçültün
 
Top