• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

MESCİDİ AKSA VE İSRAİL GERÇEĞİ

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
Önce Mescidi Aksanın önemi sonra İsrail tutumu ve sonunda Türkiye İsrail ilişkisini ele almaya çalışacağız.

Kudüs, İslâm'da özel bir yere ve kutsiyete sahiptir. Zaten adı da bu yerine ve kutsiyetine işaret eder. Müslümanların ilk kıblesi olan Mescidi Aksa'yı bağrında barındırması ve Resulullah (s.a.s.)'ın isrâ ve mirac mucizesine şâhid olması bu üstünlüğünün sebeplerinin başında gelir. Yüce Allah, Kur'anı Kerim'de şöyle buyurur: "Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir." (İsra, 17/1) Burada dikkat edilirse Mescidi Aksa'dan "çevresini mübarek kıldığımız" şeklinde söz edilmektedir. Mescidi Aksa'nın çevresi ise başta Kudüs sonra diğer Filistin topraklarıdır.

İsrâ suresinin 1. âyetinde şöyle buyuruluyor:

"Kulunu, kendisine birtakım ayetlerimizi göstermek için bir gece Mescidi Haram'dan çevresini mübarek kıldığımız Mescidi Aksa'ya yürütenin şanı pek yücedir. Şüphesiz o duyandır, görendir."

Mescidi Aksa'nın fazilet ve ehemmiyeti hakkında ayrıca birçok hadisi şerif bulunmaktadır. Resulullah (a.s.) bir hadisi şerifinde şöyle buyurmuştur: "Yolculuk ancak şu üç mescidden birine olur: Benim şu mescidime, Mescidi Haram'a ve Mescidi Aksa'ya." (Müslim, Kitâbu'l-Hacc, 15/415, 511, 512

Bu konuda bir çok ayet ve hadis mevcuttur. Biz Müslümanlar için tartışılmaz önem ve değerdedir.

İsrail askerleri bu kutsal mabedimizi işgal edip tahrip ettiler. Amaç Müslümanların direncini kırmak ve büyük İsrail’i gerçekleştirmektir. Suriye Mısır, Irak ve İslam dünyasındaki kavga kargaşanın altında bu yatmaktadır .Müslümanlarda İslam ,Kuran ve Resulullahın sünnetinden uzak durarak İsrail in ekmeğine yağ sürmektedir. Son oyun ışıd ve pkk ,pyd üzerinden yürütülmektedir. Bölücü Kürt hareketinin İsrail eksenli hareket ettiği aşikardır.İslam dünyası birlik ve beraberlikten uzak olduğu için ciddi bir tepki yoktur ve İsrail bu ayrışmadan oldukça memnundur.ABD, İngiltere,İsrail Osmanlı sonrası bu bölgeyi ve İslam cografyasını istediği gibi dizayn etmektedir. Bunun sonucu ise İsrail’in bu korkusuz vicdan ve ahlak yoksunu saldırılarına cılız tepkiler verilmiştir. Yine sözle de olsa en ciddi tepki Türk devletinden gelmiştir.

Burada garip olan İsrail düşmanlığı ve ekonomik siyasal ambargonun yürütülüyor gibi yapılıp aslında tam tersinin yapılmasıdır.



İHRACAT 3, İTHALAT 4.5 KAT ARTTI

Yıllar itibarıyla incelediğimizde; Türkiye 2002 yılında İsrail'e 861 milyon dolarlık mal satarken bu rakam 2013'te 2.6 milyar dolara ulaştı. 2002'de İsrail'den sadece 544 milyon dolarlık mal ithal eden Türkiye, 2013'te 2.4 milyar dolarlık mal ithal etti. 2002 ile 2013 karşılaştırıldığında ihracat 3 kat artarken, ithalat ise 4,5 kat arttı.

İSRAİL’DEN İTHALATTA ARTIŞ SÜRÜYOR

2014 yılının ilk 5 ayına baktığımızda da İsrail'le olan dış ticaretin bir önceki yıla göre artışta olduğu görüldü. Ocak-Mayıs döneminde İsrail’den yapılan ithalattaki artış, ihracattaki artışın üstünde gerçekleşti. İhracattaki artış yüzde 27 olurken, ithalattaki artış yüzde 28 oldu. İsrail'den ithal edilen mal tutarı ilk 5 ayda 1.2 milyar doları buldu.

Son dönemde ise İsrail’in ülke kodu 729 iken bu ülkeye yapılan satış ve alışlar bu rakamlar belli olmasın bu ilişki göz önüne çıkmasın diye 999 ülke kodu ile yapılmaktadır.
 
Top