Casper VIA V5'i Çıkardı

Geçen sene çıkardığı Via V4 ve bu sene piyasaya sürdüğü Via 8'den sonra sessiz sedasız Via 5'i çıkartan Casper'in son çıkardığı Via, 6,9 milimetre kasası ile öne çıkıyor.

Via V5'in teknik özellikleri


5 inç HD ekrana sahip olan Via V5, 1,3 GHz hızında. 1 GB RAM'i bulunan cihaz, dört çekirdekli ARM Cortex-A7 işlemcili MediaTek MT6582 çipseti barındırıyor. 16 GB dahili hafıza, 32 GB'a kadar arttırılabilir MicroSD yuvası, 13 MP arka, 5 MP ön kamera, 2000mAh pil ve Android 4.4.2 KitKat işletim sistemine sahip olan Via V5, görünüş itibariyle iPhone 5'i ve HTC'yi andırıyor. Büyük olasılıkla Hindistanlı bir ODM'ye ait olan tasarımı kullanan Casper, Via 8 için de yine Hindistan merkezli Micromax'tan Canvas Knight modelini tercih etmişti.

145 gram ve oldukça hafif olan Via V5'in bluetooth 4.0 desteği de mevcut.

Casper-VIA-V5.jpg


Selfie Kamerası Geniş Açısı İle Dikkat Çekiyor
Sınıfına göre kamerası oldukça başarılı olan Casper Via V5'in özellikle de selfie kamerası 84 derece geniş açı ile (aslında dar açı olur matematik terimine göre) fotoğraf çekebilme özelliği ile de oldukça başarılı olmuş.

SAR Değeri
Akıllı telefon kullanırken aslında işlemcisiniden, megapikselinden önce dikkat etmememiz gereken SAR değerinde ise Casper Via V5 başarılı bir sonuca ulaştı. Kafada 0,320 w/kg vücutta 0,520 w/kg olarak ölçülmüş. SAR değeri hakkında daha fazla bilgi almak isterseniz yazımızı da okuyabilirsiniz.

Fiyatı gayet uygun
799 TL ile gayet uygun bir fiyatla piyasaya sürülecek olan Via V5, büyük ihtimalle İstanbul Ümraniye'deki tesislerinde üretilerek yerli üretim damgası taşıyacak.


Kaynak: webtekno.com
 
Top