• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Neden bilen var mı ?

P

PHI

Ziyaretçi
Bilenler bilir. İnsan bedeni aklı kadar karmaşıktır. Tek bir parmağınızın kıpırdaması için bile sayısız enzimler kendiliğinden hareket eder, bir bilgi öğrendiğinizde milyonlarca nöronunuz otomatik olarak çalışır. Vb.. yani beyin tüm vucüdü kontrol ediyor ve yönetiyor. Buraya kadar tamam da neden irade yönetimi bizde? Mistik cevaplardan ziyade beyinde irade yönetimi denen birşeyin olmamasını neye yorumlarız?
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Sadece fizyolojik veya mekanik açıdan bakarak bu konunun açıklanması zor gibi, aslında diğer türlüsü de ikna edici açıklamalar olmaktan uzak kalıyor. Mistizm karıştırmadan nasıl cevaplar gelecek ben de merak ediyorum.
 
P

PHI

Ziyaretçi
Evet frekansı tutturan biri daha.. Beden herşeyi otomatik yaparken yaşamayı niye bize bırakıyor?
 

dderya

kOkOşŞ
V.I.P
irademizin ve davranımlarımızın, ihtiyaca göre oluştuğunu düşünüyorum. başımız kaşınıyorsa elimizi kaldırırız. ya da ayakkabımızı giymek için hareket ederiz. ihtiyaç duyduğumuzdan dolayı.

yani beyin, bedenden tamamen bağımsız, kendi kendine düşünüp karar veren bir organ değildir...bu ancak çizgi filmlerde olur.
 

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
Dugularımızı,düşüncelerimizi de beyin amigdala denen bademciğe benzeyen iki bölümle yönetir aslında ..Araştırmalar hayvanlarda bu kısımlarda bozukluk saplamıştır.Hiç bir hayvanda irade yoktur onlar içgüdüleri ile hareket ederler .Eğer irademiz ,duygularımız ,tercihlerimiz olmasaydı bizlerde içgüdüleri ile hareket eden birer hayvandan başka bir şey olmazdık ...Bizi insan yapan şey bu ..İnsana bahşedilen bizi özel yapan şey .
 

Sentinus

Tengri biz menen!
Özel üye
Beyin ve akıl kavramlarını ayıralım önce. Aklımız sayesinde beyinin yönlendirmesiyle hareket eder bedenlerimiz. Yoksa diğer arkadaşların da dediği gibi sadece dürtülerimizle yaşar, hayvanlardan farkımız olmazdı. Bu da Rabbimin biz insanoğluna bahşettiği bir lütuf işte :)
 

_nehir_

Schrödinger'in Kedisi ♕
Özel üye
Bu konuyu uzatabilir miyim enteresan şeyler çıkacak gibi :)
Konu sahibinin bu konudaki fikri nedir tam olarak?
 
Top