Herkül'ün 12 görevi nedir

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
Herkül 12 görev

Herkül Thebes Kralı Kreon’un kızı Megara ile evlendi. Hera ona karşı beslediği kinden hala vazgeçmemişti. Bir gün Herkül’ün delirmesini sağladı. Herkül delirince karısını, çocuklarını yakarak öldürdü. Sonra aklı yerine gelince işlediği büyük suçtan dolayı vicdan azabı çekmeye başladı.

Bir kahin ona bu azaptan ancak on iki görevi yerine getirmekle kurtulabileceğini söyledi.

Birinci görev Nemea Aslanı diye tanınan yırtıcı bir hayvanı öldürmekti. Herkül aslanı elleriyle öldürdü ve postunu krala götürdü.

İkinci görev, dokuz başlı bir canavar olan Hydra’yı öldürmekti. Bu canavarın bir başı kesilince, yerine iki baş çıkardı. Herkül Hydra’nın sekiz başını yaktı, dokuzuncu başını da bir kayanın altına sıkıştırdı sonra zehirli oklarla canavarı öldürdü.

Üçüncü görev altın boynuzlu Arkadia Geyiği’ni yakalamaktı. Çok hızlı koşan bu geyiği Herkül uzun bir kovalamadan sonra yakaladı ve omuzları üzerinde krala getirdi.

Dördüncü görevi Erymanthus’ taki yaban domuzunu yakalamaktı. Bunu da başardı.

Beşinci görev, Elis Kralının ahırlarının temizlenmesiydi. Herkül, iki ırmağın yollarını bu ahırlara çevirerek onları bir günde temizledi.

Altıncı görev, Stymphalus Gölü’ ndeki kuşları öldürmekti. Bunlar insan eti yiyen vahşi yaratıklardandı. Herkül önce Athena’nın çıngırağını çalarak kuşları korkuttu; sonra da onları zehirli okları ile vurdu.

Yedinci görev, Girit’teki deli boğayı yakalamaktı. Herkül adayı alt üst eden bu boğayı da yakalayıp omzunda taşıyarak krala getirdi.

Sekizinci görev, Diomedes’in, insan eti yiyen vahşi atlarını yakalamaktı. Herkül önce Diomedes’i öldürdü, etini atlara yedirdi; sonra da atları yakaladı.

Dokuzuncu görev Amazonlar’ın Kraliçesi Hippolyta’nın kuşağını ele geçirmekti. Amazonlar denilen bu savaşçı kadınlar Herkül’e önce iyi davrandılar sonra Hera onları Herakles’in aleyhine çevirdi. Herkül Amazonlar’la savaşmak zorunda kaldı Hippolyta’nın kuşağını ele geçirerek kralın yanına döndü.

Onuncu görev, Herakleş’in onuncu cezası, üç gövdeli Geryon Öküzü’nü yakalamaktı. Akdeniz’de bir adada yaşayan bu öküzü yakalayabilmek için Herkül önce iki kafalı nöbetçi köpekleri öldürdü. Böylece öküzü yakalayıp krala getirdi.

Onbirinci görev, Hesperides elma bahçesindeki altın elmaları ele geçirmekti. Herkül bu görevi yerine getirebilmek için göklere destek olan Atlas’tan yardım istedi. Atlas, bu elmaları alıp getirinceye kadar dünyayı Herkülün taşımasını teklif etti. Yalnız, elmaları getirdikten sonra dünyayı onun omuzlarından geri almadı. Herkül çaresiz kalınca, Atlas’a, dünyayı taşıyacağını, fakat omuzuna bir destek buluncaya kadar ona izin vermesini söyledi. Atlas dünyayı yeniden omuzlarına alınca, Herkül elmaları kaparak kaçtı.

Onikinci görev yeraltı dünyasının bekçi köpeği olan Kerberus’u dünyaya çıkarmaktı. Herkül ölüler ülkesinin tanrısı Plüton’dan izin alarak bu köpeği krala getirdi. Kral korkusundan kaçarak büyük bir kavanozun içine saklandı.
 

kAşİf

Düşünmek lazım..
Özel üye
bunların hiç mizah anlayışı yokmuş ya nasıl salak bu antik çağ atmacıları ,nasıl bir hayal gücüne sahipsiniz be kardeşim ,tanrılar atlar otlar bide cüneyt arkının filmlerine sallarlar ,siz kendi hikayelerinize bakın hiçmi mantık olmaz .....
 
Top