• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Cevizli kek tarifi...?

Gizemli Cadi

Forum Gururu
3 yumurta,katı yağ,sıvı yağ,şeker,kabartma tozu,süt un ... Yumurta ve şekeri çok çırptıktan sonra malzemeleri ekliyor en son içine cevizde koyuyorum.Sade ama lezzetli oluyor.Bunun içinde baya malzeme varmış.Ellerine sağlık Safir.

sen çok kötüsün suskun:)) burda mağdurların sesini niye daha önce duymuyosun ki...:)) ve sanada teşekkür ettim ama denedikten sonra tabiiii :))
 

Suskun

V.I.P
V.I.P
Değişik ve başka tarifler gelir diye bir şey yazmadım,bu benim klasik kek malzemem,içine limon kabuğu rendesi koyarsan limonlu kek olur.1 kaşık tarçın atınca tarçınlı kek olur hatta yarı mısır unu yarı normal un koyup bir portakalın kabuğunu rendelersen portakallı kek olur portakalın suyunuda sıkıp içine ekleyebilirsin .

Kekin tek şartı yumurta ile şekeri krem şanti kıvamına gelinceye kadar çırpmak ve içine koyacağın ek malzemeyi en son eklemek ve çatalla az karıştırmak.Fırını yakıp keki koyuyorum güzelde kabarıyor.
 
Top