Galatasaray Dördüncü Yıldıza Doğru

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Dördüncü Yıldıza Doğru Töreni


Türkiye’de ilkleri gerçekleştiren Galatasaray, dördüncü yıldızı armasına ilk takan takım olmak için çıkacağı yolculuğun resmi startını Ali Sami Yen Spor Kompleksi Türk Telekom Arena’da düzenlendiği törenle verdi.
Başkan Ünal Aysal, teknik direktör Cesare Prandelli ve dördüncü yıldız mücadelesinde ter dökecek bütün futbolcularımız Aslantepe'deki törene katılım gösterdi.

Arena’da sadece medya mensuplarının izleyebildiği törende ilk olarak takım kaptanları Selçuk İnan ve Wesley Sneijder ile antrenörümüz Cesare Prandelli birer konuşma yaptı.
Galatasaray Televizyonu’ndan canlı olarak yayınlanan törende daha sonra Galatasaray Spor Kulübü Başkanı Ünal Aysal konuşmasını gerçekleştirmek için yerini aldı.
 

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Takım kaptanlarından Selçuk İnan;

"Galatasaray 3. Yıldızı taktığında yıl 2002’ydi.
O yıl aynı zamanda benim futbol kariyerime başladığım yıldı.

Galatasaraylıların tüm Türkiye’deki üçüncü yıldız coşkusunu gıptayla izlemiştim.
Aradan geçen on iki yılda kader beni en çok olmamı istediğim yere, Galatasaray’a getirdi.
Birileri bana deseydi ki, “On iki yıl sonra Galatasaray’da Dördüncü Yıldız’ı takmak için yola çıkan takımın kaptanı olacaksın…” Bu bir rüya derdim. Uyanmak istemediğim bir rüya…Şimdi o rüya gerçek oluyor.
Rüyaların gerçek olması herkese nasip olmaz. Bunun için şükrediyorum. Beni buralara getiren herkese teşekkür ediyorum.
Allah'ın izniyle sezon sonunda 4. Yıldız bayrağını dalgalandırdığımızda, sadece ben değil tüm Galatasaraylılar bu büyük hedefe ulaşmış olacak.
Bunun için takım arkadaşlarım adına, terimizin son damlasına kadar mücadele edeceğimize söz veriyorum."
 

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Takım kaptanlarından Wesley Sneijder;
"Bugün bu törende en mutlu insanlardan biri ben olmalıyım. Dünyanın dört büyük takımında forma giyme şansına sahip oldum ve şu an beni bu 4 takım arasında en çok heyecanlandıran Galatasaray’ın önemli oyuncularından biriyim.

Şampiyonluk sayılarına göre, Türkiye’deki sistem uygulanırsa, Real Madrid’in altı, Ajax’ın da yine altı yıldız takması gerekir. Ancak her iki takımın da armaları yıldız olayı dışında farklı anlamlara sahip. Hepinizin bildiği gibi Galatasaray’a Inter’den geldim. Onların formasında 1 yıldız var çünkü İtalya’da 10 şampiyonluğa bir yıldız veriliyor.

O yüzden bu sezon benim için çok önemli. Çok şanslıyım ve çok mutluyum ki, Galatasaray’la birlikte bir yıldızdan dört yıldıza yükselmiş olacağım.

Armasında dört yıldız taşıyan takımın parçası olmak, benim için futbol kariyerimin en onur verici olayı olacak.

Arkadaşlarımla birlikte bu büyük zafere ulaşmak için sahada her şeyimizi vereceğimizin sözünü sizlere veriyoruz."
 

KıRMıZı

TeK BaşıNa CUMHURİYET
V.I.P
Teknik Direktörümüz Cesare Prandelli;
"Başkanımız Ünal Aysal ile ilk konuşmamızdan bu yana, çok önemli bir görev üstleneceğimi biliyordum.

Tarihi ve taraftarıyla Galatasaray'ın, sadece Türkiye'de değil tüm dünyada en prestijli kulüplerden bir tanesi olduğunu farkına vardım.

Galatasaray gibi bir kulübe geldiğinizde kazanmaktan başka bir seçeneğinizin olmadığını biliyorsunuz. Benim buraya gelişimin sebebi de buydu ve böyle bir kulüple sezona başlıcak olmak insana onur veriyor.

Geçen iki ayda, yurtdışında hazırlık maçları oynadığımızda, Türkiye dışındaki taraftarımızın sıcaklığı ile de tanışma fırsatı bulduk. Bu yüzden Avrupa kupalarındaki maçlarımızda onları üzmemek için elimizden geleni yapacağız.

Şunun altını çizmek gerekir ki bu sezon şampiyon olmanın değeri daha büyük. Tek bir şampiyonlukla iki ödül birden alabilir, üstelik dördüncü yıldızı takıp kulübün tarihine geçebiliriz.

Bu benim için, teknik ekibim, futbolcularım için büyük bir şans ve bunun bilincindeyiz.

Her gün, her dakika, bu şansımızı değerlendirebilmek için futbolcularımızla beraber çok çalışıp, bu onuru tüm Galatasaray camiasına yaşatacağız.

Bize güveniniz için çok teşekkür ederim.

Forza Cim Bom Bom"
 
Top