• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Banka Kara Liste sorgulama-Kara listeye nasıl girilir?

RUZG4R

ÖylesinE ♔
Özel üye
Banka kara liste nedir ?
Kara liste aslında kredi kartı ve kredi ödemelerimizde yaşadığımız gecikme durumlarının veya takibe düşülmesi durumlarının merkez bankası ve kredi kayıt bürosu tarafından kayıt altına alınması durumudur.

Kara listeye nasıl girilir ?
Kullanmış olduğunuz kredi kartları, krediler veya senetlerin ödemelerini 90 gün geciktirmeniz durumunda kara listeye alınırsınız.

Banka kara listeden nasıl çıkarım ?
Tüm borçlarımızı ödedikten 5 yıl sonra bu kayıtlar siliniyor. Yine de bankalar bunun üzerine de kredi vermeyebiliyorlar, çünkü yine de riskli görebilmekteler. Aslında bu konu birazda bankaların insiyatifine kalmaktadır.

Banka Kara Liste sorgulama

Banka Kara Liste Sorgulama işlemi için ilk olarak Ziraat Bankası, Halk Bankası, İş Bankası, Deniz Bank, Şeker Bank ya da Alternatif Bank’ın herhangi bir şubesine gidilmesi gerekmektedir. Şubede yetkili bir kişi ile görüşülerek Risk Merkezi Raporu talep edilmelidir. Ayrıca bir takvim yılı içindeki ilk başvuru ücretsiz olup, diğer taleplerde işlem karşılığı olarak 5 TL istenebilmektedir.


Kara Listede olmadığınız halde sürekli kredi talebiniz red ediliyorsa

Çok fazla kredi talebinde bulunuyorsunuz demektir.Bankalar sistemlerinde sizin tüm bankalara yaptığınız kredi başvurularınızı görür.Çok sık yapılan kredi talebi sizin riskli görünmenizi sağlar .Bu durumda 6 ay kredi talebinde bulunmadan beklemeniz gerekir .6 ay sonra tekrar çok sık olmamak kaydıyla tekrar başvuruda bulunduğunuz da kredi almanız ihtimali yükselir .
 
Top