Dayamişler matematiğu.. Ayıptır yaw!.. :))

nazenin

MiKRoSKoBiKCaNLı
Özel üye
Temel almış kalemi eline tercuman olmuş hislerime.. :P bugüne yakışır bi yazı günün özeti bile derim ben buna.. :D

Trabzon’lu Temel’in sevgili torunu Eda’ya verilen ödevle başı derttedir…İstanbul’a göç eden arkadaşı Niyazi’ye başına gelenleri yazar.
“Niyazicuğum hani benum küçuk torun var ya.Geçen akşam,geturdi odevini önume koydi.Bi yandan da ağlay.Zaten dertlerini hep bağa açar.
Dedi ki;
_ “Habunlari anliyamadum.Yarin öğretmen beni dövecek.”
Dedum ki; “Ağlama uşağum.Bunun içun öğretmen uşak dövmez.Şimdi oni çözeruk.” Ama ne mumkün Niyazi kardaşum :Bi trenlan bi otobus ayni istasyondan kalkmişlar.Tren otobustan üçte bir daha hızli gidiy.Otobus iki yerde onbeşer dakka istirahat vermiş.Tren da bi yerde durmiş,20 dakka su almiş.Otobus saatte 60 km gidiymiş.Tren 5 saat sonra gideceği yere varmiş.Otobus ise ne vakit sonra oraya varacakmiş.Uğraştum yapamadum.Uşak da bi yandan ağlay.Derken babasi geldi.O da uğraşti çözemedi.Dedum oğa ki ;”damat senun tanidugun tahsilli bi otobus sofori varsa oğa soralum.Belki o bilebilur.Yahutta sabah olsun da ben uşağu şoforler cemiyetine götureyum.Onlar arasında belki trenlan yariş etmiş bi şofor vardur da bize nasihat verur.”
Ha!Bu arada biz bi yandan da uşağa treni tarif ediyruk..Tren görmemiş ki…Ne anasi görmiş,ne babasi.Ben da bi tek askerlukde Erzurum’dan Sivas’a gittiydum.Neysa kardaşum,o gece çok kizdum.Diyeceksun ki niye? La… Uşak daha incir ağacinlan duti ayiramayi mezgiti gösteriyrum,hamsi diy,yumurtanun fabrikada yapıldığını sanay.Biz gelduk araba yariştiruyruk.
Ula,oriya otobus saatinda gitsa ne olur,geç gitsa ne olur?

Gurbetten yolci mi bekleysun?Eğer varacaği saat önemliysa,edersun yazihaniye bi telefon,derler sağa otobusun ineceğu zamani.Habu kadarluk mesela içun sabiyi subyani niye telef edersunuz?
La…Uzaklarda şarki yok,türki yok,oyun yok;DAYAMİŞLER MATEMATİĞU.AYUPTUR YAVV!.. :):):)
 
Top