Dondurma Külahı Nasıl Yapılır?

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
Sanırım dondurmayı külahtan yemek kadar, külahını yemekte herkese farklı bir keyif veriyor. Küçüklüğümde hatırlıyorum da dondurmayı külahın içine iyice iterek sonuna kadar külahla karışık yerdim. :) Bakalım nasıl yapılıyormuş bu dondurma külahları...

Malzemeler:

- 3 yumurta
- 3/4 su bardağı toz şeker
- Yarım su bardağı eriyip, ılınmış tereyağ / margarin
- 1 çay kaşığı badem aroması (isteğe bağlı)
- 1 su bardağı un
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Çeyrek su bardağı ince çekilmiş badem
- Çeyrek su bardağı kakao
- 2 çay kaşığı nescafe

0EUTQTG.jpg
kX7EBCb.jpg


Yumurtaları iyice çırpın, içine yavaş yavaş toz şekeri ekleyin. Birbirlerine iyice karışsınlar. Ardından eriyip soğumuş tereyağını ve badem aromasını (eğer varsa) ekleyin.

Kalan malzemeleri ayrı bir kasede iyice karıştırın. Ardından yumurtalı karışıma ekleyin. Hepsini birden karıştırın. Bundan sonraki kısım pişirme kısmı.

Waffle makinesinde pişirip, koni şekli verebilirsiniz. Eğer kase şeklinde külahlar istiyorsanız (Anadolu Kavağı’ndakiler gibi), ufak bir kaseden faydalanabilirsiniz. Külah pişip, daha sıcakken, istediğiniz bir kaseyi ters çevirip hamuru üzerine oturtun. Bu şekilde 30 saniye soğumasını beklerseniz, kase şeklinde külahlarınız olacaktır. Sonra yaratıcılık size kalmış; isterseniz dondurmanızın üzerine muz dilimleri ekleyin, isterseniz çilek dilimleri, biraz fındık, biraz fıstık, biraz çikolata sosu…
 

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
annem,ablam hep kulak karıştırıldığını iddia ettikleri külahtan tiksindirdiklerinden beri beni,hiç bir külah şekline benzeyen yiyeceği yemiyorum :(

not:nasıl bir cümle kurmuşum :M:
 
Top