En Garip Batıl İnançlar

cemree

=)=)
V.I.P
Rize’de Kültür ve Turizm Müdürlüğü, bölgedeki batıl inanışlarla ilgili yapılan derleme sonuçlarını 13 başlıkta toplayarak internet sitesinde yayınladı. Bunlar arasında, ’Elçiliğe giderken iç çamaşırını ters giyenin işi olur’ inanışı, en ilginç inanış olarak dikkat çekti. Rize Kültür ve Turizm Müdürlüğü’nün internet sitesinde ’Gelenek, Görenek ve İnanışlar’ başlığı altında, bölgede bir dönem yaygın olan 13 batıl inanışa yer verildi. Günümüzde çoğu unutulan inanışlar şunlar:

Çocuklar eğilip bacakları arasından bakarlarsa, o eve misafir geleceğine inanılır.

Yürüyemeyen, geç yürüyen çocuklara ’basılmış’ denir. Çocuğu yürütmek için ayaklarına ip bağlanır ve caminin kapısına getirilir. Namazdan çıkan ilk kişiye bu ip kestirilir. Böylelikle çocuğun yürümesini engelleyen bağın çözüldüğüne inanılır.

Evin hayvanı bağırıp ağlarsa, ev halkından biri ölür.

Kurban bayramında et ev içine alınacağı zaman loğusa ve bebek ayağa kaldırılır. Yoksa kurban etinin lohusayı ve bebeği basacağına inanılır.

Yeni evliler gece dışarı çıkarsa cin çarpar.
 

cemree

=)=)
V.I.P
Kulak çınlaması, birinin öleceğine işarettir.

Arazisine kamış fidanı dikenin erkek çocuğu olmaz.

Yeni gelin koca evine geldiği zaman kucağına, anne ve babası sağ olan erkek çocuk oturtulur. Gelinin erkek çocuğu olsun diye.

Süpürgeyi üzerine süpürmek, erkek kardeşe kötülük getirir.

Düğünlerde lahana dolması içine para konur. Para kime çıkarsa o zengin olur.

Elçiliğe giderken iç çamaşırını ters giyenin işi olur.
 

Ninova

Ya heRru Ya MeRru !
Kulak cinlamasini sagsa iyi solsa kotu biliyordum biri hakkinda iyi yada kotu konusuyor diyordu.
At nalida ugur getirirmis yada 4 yaprakli yonca.
Gereksz aslinda boyle seyler
 

arz-ı hal

şşşşştttttttt
Özel üye
elçiliğe giderken iç çamaşırını ters giyerse mi ? o değilde bunu ilk giyen kim merak ettim :D ayrıca kulak çınlarsa özlediğin biri seni konuşuyordur,sağ,sol fark etmez,sağ gözün atıyorsa baban gelecek,sol ise yarin gelecek,diğerlerini de duydum ama bu kadar olumsuz değil,ayrıca bizim arazilerimize kamış ekilirdi dedemin 11 oğlu var,babamın 3,amcalarımın kızı yok hepsi erkek :D
 
Top