İnternet Bağımlılığı, Yalnız Erkekleri Yakalıyor!

Düş

Özel Üye
Özel üye
İnternet Bağımlılığı, Yalnız Erkekleri Yakalıyor!



Geçmişte bağımlılık deyince akla sigara, alkol ve uyuşturucu gelirdi. Ancak günümüzde bazı alışkanlıklar ve ruhsal problemler yeni bağımlılıkları da beraberinde getirdi. Bu modern ilgilerin başında da internet kullanımı geliyor.

Erkekler bu tür bağımlılıklara daha yatkın olurken genellikle içe dönük, eğitimli ve yalnız yaşayan kişiler hedefe oturuyor. Uzmanlar, kadınlar için de durumun vahim sınırlara yaklaştığını düşünüyor. Haftada 40 ile 80 saat arasında internette vakit geçirenlerin varlığına dikkat çeken uzmanlar, bu durumun bağımlı kişilerin hayatını tamamen kararttığına dikkat çekiyor. Gazi Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Burhanettin Kaya, internet bağımlılarının hayatlarının önemli bir biçimde sekteye uğradığını söylüyor. Kişilerin sosyal ve mesleki alandaki işlevselliklerinin etkilendiğini belirten Kaya, bu durumdakilere mutlaka profesyonel yardımı öneriyor.

İş amacı dışında haftada 2,5 ile 5 saat arasında internet kullanımı normal kabul ediliyor. Tipik bir internet bağımlısı ise haftada 40 ile 80 saat arasında bilgisayar başında kalıyor. Hatta bazı bağımlılar küçük aralar dışında günde 20 saate kadar bilgisayar başında vakit geçiriyor. Toplumda genel anlamda internet bağımlılığı yüzde 6'yla yüzde 14 arasında değişiyor.


alıntı
 
Top