Windows 8.1 hızlı başlatma nasıl etkinleştirilir?

Düş

Özel Üye
Özel üye
Windows 8 ve Windows 8.1'de en çok bilgisayarın hızlı açılması beğeni topladı. Windows'un 8 sürümünde sistem daha hızlı açılıyor ve kullanıma daha kısa sürede hazırlanıyor. Bu özellik "Hızlı Başlatma" özelliği alarak adlandırılıyor.

Hızlı başlatma Windows'da varsayılan olarak açıktır ve bilgisayarınızın kapatıldıktan sonra daha hızlı başlatılmasına yardımcı olan bir ayardır. Windows bunu yapmak için kapatma sırasında sistem bilgilerini bir dosyaya kaydeder ve böylelikle bilgisayarınızı yeniden açtığınızda Windows bu sistem bilgilerini kullanarak bilgisayarınızı yeniden başlatmak yerine sürdürür.

Windows 8 sistem kapanırken sistem bilgisini bir dosyaya kaydediyor ve bilgisayar tekrar çalıştırıldığında bu bilgileri kullanarak bilgisayarınızın daha hızlı açılmasını sağlıyor. Hızlı başlat özelliğinin etkin olup olmadığını ve etkin değil ise nasıl etkinleştirmeniz gerektiğini resimler yardımıyla anlatalım.

1- Ekranın sağ üst köşesine gidin, fare imlecini aşağı doğru indirin ve Ara'ya tıklayın, arama kutusuna Güç Seçenekleri yazın ve arayın.


2- Açılan sayfada sol menüde "Güç düğmelerinin yapacaklarını seçin" seçeneğine tıklayın.

3- Yeni bir ekran gelecek karşınıza burada aşağıdaki seçeneklerin aktif olabilmesi için okla gösterdiğim "Şu anda kullanılamayan ayarları değiştir" yazısına tıklayın.


4- Şimdi kapatma ayarlarımız aktif bir hale geldi.
.

5- Buradan seçenekleri etkinleştirebilir yada devre dışı bırakabilirsiniz.
 

YoRuMSuZ

Biz işimize bakalım...
İnatla Xp için direndim ancak bu direnmenin sonu yok. Bende geçen haftadan beri Windows 8.1 kullanıyorum ve gerçekten çok hızlı açılıyor. Ancak bu hızlı açılma programların başlangıçta yüklenmiyor olmasından dolayı. Her hangi bir program çalıştırdığınızda ilk çalışma esnasında biraz kasacaktır. Mantıklı bir yaklaşım, kullanmadığınız bir çok programın başlangıç yüklenmesini beklemiyorsunuz.
 
Top