Minor Empire

felsefe_mi

...!...
Özel üye
Köken - Toronto, Ontario, Kanada
Tarzlar - Rock, caz, türkü, halk müziği
Çalgılar - Bas gitar, piyano, trompet
Etkin yılları - 2010dan günümüz

YCxTkS8.jpg


Anadolu'nun tarihte kullanılan adlarından biri olan küçük asya - asia minor ve Türk müziğinde sık kullanılan minör akorlardan esinlenerek adını oluşturan Kanada doğumlu müzik grubudur.

Minor Empire'ın ilk albümü olan Second Nature'ı oluşturanlar arasında gitarist/prodüktör Ozan Boz, vokalist Özgü Özman, gitarist Michael Occhipinti, bas gitarist Chris Gartner, perküsyonist Debashis Sinha, udi İsmail Hakkı Fencioğlu, kanuni Didem Başar, bağlama sanatçısı Sidar Demirer ve klarinet sanatçısı Selim Sesler bulunmakta.

Second Nature piyasa çıktığı Ocak 2011 tarihinten itibaren basından çok sayıda övgü almış, Kanada Radyo listelerinde 1 numaraya kadar yükselmiş ve CBC Radyo ve Toronto Sun müzik eleştirmeni Errol Nazareth tarafından "dünya müziği için geleceğe doğru atılmış büyük bir adım" olarak nitelendirilmiştir.

Kanada merkezli Exclaim! dergisi müzik yazarı David Dacks Second Nature için "çok başarılı şekilde rüyamsı" derken, Amerika merkezli World Music Central yazarı TJ Nelson albümü "cesur, uzmanca yaratılmış ve zengin içerikli" olarak değerlendirmiştir

Ayrıca grubun internet sitesi ---->

5rQyXdW.jpg
 
Benzer Konular Başlık Forum Cevap Tarih
Mavi Gül Zoo Empire free Program Download 0

Top