• Merhaba Ziyaretçi.
    "Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya  BURADAN  ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...

Zencefil Çayı - Zencefil Çayı Nasıl Yapılır

Suskun

V.I.P
V.I.P


images?q=tbn:ANd9GcTuMhqFByHT7TNj02muVjbT_QV0kbrUVihqq15tBii6TtuxdryX.jpg

Zencefil Çayı - Zencefil Çayı Nasıl Yapılır

Zencefil çayı: Değirmende inceltilmiş yarım tatlı kaşığı zencefil, bir bardak dolusu soğuk suya eklenir, hafif ısıda kaynama derecesine kadar ısıtılır. 5-6 dakika hafif ısıda kaynatılır ve süzülür. Gerektiğinde bir bardak taze demlenmiş çay soğutulmadan içilir.

Zencefil çayının diğer bir hazırlanış şekli: Bir çaydanlıkta kaynatılmış 4 fincan suya büyükçe bir parça taze zencefil veya 1-2 kök kuru zencefil, 1 çubuk tarçın (yaklaşık 3 cm.), 4 kakule tanesi, 3 diş karanfil, 1-2 yaprak taze nane katılır. Çaydanlık ateşten alınıp kapağı kapalı olarak 15 dakika demlenmesi sağlanır. Daha sonra 2 yemek kaşığı siyah çay veya arzuya göre 1 tatlı kaşığı yeşil çay eklenir. Karışım, 5 dakika dinlendirilir. Süzüldükten sonra esmer şeker veya bal ile tatlandırılır. Tatlandırıcı olarak bal kullanılacaksa, çayın biraz ılınmasını beklemek gerekir. Sıcak gıdalara bal katmak sağlık açısından uygun değildir.
 
Top