Yörük Sıkması

Suskun

V.I.P
V.I.P
nvBeT.jpg

Mersin'in Yörük Sıkması

Malzemeler
Yarım kilo un
Az sıvıyağ
İsteğe göre kurutulup öğütülmüş ekmek. (yumuşak bir hamur elde ediliyor,çok güzel kabarıyor.)
Yarım kilo patates, 250 g peynir yada çökelek (isteğe göre)

1/2 Paket Maya
Tuz, soğan, Maydanoz, Baharat, Biraz tereyağ, Sıvıyağ

Hazırlanışı
Öncelikle unu, sıvıyağı, tuzu ve kurutulmuş ekmekleri biraz su kullanıp yoğurarak hamur haline getirin.
Daha sonra hamurdan küçük parçacıklar kopararak bildiğimiz bazlama ekmeğinden biraz daha geniş ama oldukça ince (dürüm ekmeği) olarak yuvarlak bir şekilde açın.

Açtığınız hamurları varsa saçta, yoksa teflon tavada her iki yüzeyi pişecek şekilde pişirin.

Ekmeği hazırladıktan sonra isteğe göre patatesli yada peynirli yapabilirsiniz.

Eğer patatesli olacak ise, küçük bir tencereye koyduğunuz biraz sıvıyağa haşlanmış patatesi doğrayarak içine soğan, tuz, kırmızı biber ekleyerek soteleyebilirsiniz.

Peynirli yada çökelekli olacak ise, doğranmış maydanoz ve tuz ekleyerek iç malzemesini hazırlayabilirsiniz.

Sıcak ekmeğe biraz tereyağı sürdükten sonra, hazırladığınız içten, 2 çorba kaşığı koyarak ekmeğinizi dürüm şeklinde sarın. ( burada dikkat edilecek nokta ekmeğinizi sararken avuç içinizle sıkarak sarılmasıdır.)

Dürüm haline gelen sıkmamız servise hazırdır. Kışın sıcak çay ve yazın buz gibi ayranla servis yapabilirsiniz.
 
Top