Türkiye’de üretilen organik ürünler nelerdir?

Suskun

V.I.P
V.I.P
Organik ürünler sektörü, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de yükselen pazarlar arasında yer alıyor. Gerek Türkiye’deki üretim, gerekse yurt dışından gelen ürünlerde çeşitlilik artıyor. Türkiye’de üretimi yapılan organik ürünler ise şöyle sıralanıyor.
* Kuru incir,
* Çekirdeksiz üzüm,
* Kuru kayısı,
* Zeytinyağı,
* Domates,
* Sebze konserveleri,
* Dondurulmuş sebze,
* Un ve unlu mamuller (makarna, ekmek, bisküvi),
* Sert kabuklu meyveler,
* Konfeksiyon,
* Meyve suyu (nar, elma, portakal, çilek, vişne vb),
* Fındık (kabuklu, iç, kavrulmuş, kesilmiş ve püre),
* Dondurulmuş meyve (çilek, vişne, kiraz, böğürtlen, şeftali vb),
* Tekstil (kumaş ve ev tekstili),
* Kekik,
* Anason,
* Mavi haşhaş,
* Susam,
* Kimyon benzeri tıbbi aromatik maddeler,
* Nohut,
* Baklagiller.
 
Top