Sebze Nedir ?

Suskun

V.I.P
V.I.P


Sebze, bitkilerin pişirilerek yenen kısımlarına verilen isimdir.
Her ne kadar meyve ve sebze terimleri birbirlerine zıt anlamda kullanılmaktaysa da aslında botanik açıdan meyve kabul edilen birçok bitki kısımları mutfaklarda sebze olarak kullanılır. Örneğin patlıcan, domates, kabak gibi sebzeler aslında botanik bakımdan aynen erik, kayısı, şeftali gibi meyve sayılmaktadırlar.


Sebze kelimesinin mutfaktaki tanımını kullanacak olursak en çok kullanılan bazı sebzeler şunlardır:

1. Bakla
2. Bamya
3. Bezelye
4. Biber
5. Brokoli
6. Brüksel lahanası
7. Domates
8. Enginar
9. Fasulye
10. Havuç
11. Hindiba
12. Ispanak
13. Kabak
14. Karnabahar


Kerevizler

1. Kereviz
2. Lahana
3. Maydanoz
4. Marul
5. Nohut
6. Patates
7. Patlıcan
8. Pırasa
9. Roka
10. Salatalık
11. Sarımsak
12. Semizotu
13. Sivri biber
14. Soğan
15. Şalgam
16. Tere
17. Turp
 
Top