Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
Sahte Bal Nasıl Anlaşılır
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Paradoks" data-source="post: 460475" data-attributes="member: 75409"><p><strong></strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Balın kesafeti yoğunluğu çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir. Çiçek balı hızlı, çam balı ise daha yavaş akar.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir. Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösteriyor.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Sabit kalem kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan alın bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Normal balın kıvamı biraz daha katıdır. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski halini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar bu yediğiniz gerçek baldır. Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Bir sene önce satın almış olduğumuz bal, bugün halen berrak bir şekilde bal formunu koruyorsa az bir şey kıllanma hakkımızı saklı tutmamız gerekiyormuş. zira, bal dediğin, bir kaç ay içinde kristalize olurmuş. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Bu süre balınçeşidine göre değişir vay bu şekerleme yaptı, kandırıldım." demeden biraz düşünmeliymişiz. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>-Dikkat kristalize olan gerçek bal agza alındığında margarin gibi ağızda erir sahte şeker balı ise kristalize olduğunda toz şeker gibi ağızda kıtırdar</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="Paradoks, post: 460475, member: 75409"] [B] -Bal buzdolabında şekerleniyorsa gerçektir. -Balın kesafeti yoğunluğu çok, akışkanlığı sürekli olmalıdır, kesik kesik akan bal sahtedir. Çiçek balı hızlı, çam balı ise daha yavaş akar. -Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz gelir. Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağ kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösteriyor. -Sabit kalem kuşun kalem değil ucu ıslandığı zaman mor renk yazan alın bala uç kısımını daldırın sonra parmağınıza sürün renkli olarak çıkıyorsa bal karışıktır çıkmıyorsa hakiki baldır. -Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir. -Zeytin yağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır. -Sahte balın rengi biraz daha açıktır, normal balın kokusu yoktur. -Normal balın kıvamı biraz daha katıdır. -Balı kaşıkla alıp yere döktüğünde sahte bal uzayıp resmen örümcek ağı gibi havada uçar. -Balın şekerlenmesi durumunda ise, eski halini alması için güneşe çıkarılması veya kabıyla birlikte sıcak suya konulması kâfidir. -Bal şekerle yapılan diğer şerbetlere nazaran çok daha fala keskindir. -Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapar bu yediğiniz gerçek baldır. Balda hafif te olsa şekerden kaynaklı alkol olması nedeni ile kibrit çöpü veya kağıt üzerinde cızırdayarak yanar. -Bir sene önce satın almış olduğumuz bal, bugün halen berrak bir şekilde bal formunu koruyorsa az bir şey kıllanma hakkımızı saklı tutmamız gerekiyormuş. zira, bal dediğin, bir kaç ay içinde kristalize olurmuş. -Bu süre balınçeşidine göre değişir vay bu şekerleme yaptı, kandırıldım." demeden biraz düşünmeliymişiz. -Dikkat kristalize olan gerçek bal agza alındığında margarin gibi ağızda erir sahte şeker balı ise kristalize olduğunda toz şeker gibi ağızda kıtırdar [/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
En iyi yönetim şekli?
Cevapla
Forumlar
Güncel
Gerekli Bilgiler
Sahte Bal Nasıl Anlaşılır
Top