Rakı Deyip Geçmeyin..
Kansas Üniversitesi Prof. larından Edmond Riche' nin yaptığı bir araştırmada ANASON hakkında çarpıcı araştırmalara ulaşılmış. Özel bir işlemle üzüm suyu ile birleştirilen anasonun insan sağlığı üzerinde inanılmaz olumlu etkileri saptanmış.
Benzer bir çalışmayı yürüten Manchester Üniversitesi bio-kimya dalı Prof. larından Sir ALEX HARLEY ise üzüm suyu ile anasonun en güzel bileşiminin Türk rakılarında olduğunu saptamış. Prof. Harley ayrıca bilinçli rakı tüketiminin yararlarını da sıralamış;
O'na göre, rakı bir ya da iki duble içildiğinde:
Bunlar, yabancı bilim adamı anlatımları, bir de yorumlar/tespitler var
Rakının içim biçimine, içim zamanına, yanındaki yiyeceklere dair;
ESKİLERİN DEYİMİ İLE DÜNYADAKİ EN İYİ İKİ İLAÇ;
- HARİCEN YAKI
- DAHİLEN RAKI
......İMİŞ.....
HAYDİ BAKALIM SAĞLIĞINIZA !
Kansas Üniversitesi Prof. larından Edmond Riche' nin yaptığı bir araştırmada ANASON hakkında çarpıcı araştırmalara ulaşılmış. Özel bir işlemle üzüm suyu ile birleştirilen anasonun insan sağlığı üzerinde inanılmaz olumlu etkileri saptanmış.
Benzer bir çalışmayı yürüten Manchester Üniversitesi bio-kimya dalı Prof. larından Sir ALEX HARLEY ise üzüm suyu ile anasonun en güzel bileşiminin Türk rakılarında olduğunu saptamış. Prof. Harley ayrıca bilinçli rakı tüketiminin yararlarını da sıralamış;
O'na göre, rakı bir ya da iki duble içildiğinde:
- Damarları açarak kan dolaşımını rahatlatıyormuş,
- Tansiyon normal seviyesine geliyormuş,
- Yeterli kan akışı nedeniyle beyin fonksiyonları hızlanıyormuş ve tüm vücut rahatlıyormuş,
- Üzüm ve anason karışımı karaciğere yardımcı oluyormuş,
- Stres sıfır noktasına iniyormuş ve stresten kaynaklanan çağımız hastalıklarına önemli bir darbe indirilmiş oluyormuş,
- Dostlarla ( özellikle de sevgiliyle ) birlikte alındığında mutluluk hissi maksimuma ulaşıyormuş.
- Rakının tüm bu yararlarına ulaşılabilmesi içn 1-2 duble içimi şartmış.
- Üçüncü duble alındığında yukardaki yararların tümü nötrleşmeye başlıyor, dördüncü duble alındığında ise yukarıda sayılan yararlar tersine dönüyor ve zarar haline geliyormuş. Yani rakı Türk usulü içildiğinde ( en az 4 duble + yanında bol meze ) tam bir zehir etkisi yaratıyormuş.
Bunlar, yabancı bilim adamı anlatımları, bir de yorumlar/tespitler var
Rakının içim biçimine, içim zamanına, yanındaki yiyeceklere dair;
- Rakının ideal içilme saati kışın 17.00, yazın ise 19.00'muş.
- Rakının yanında sadece DOMATES - SALATALIK- BEYAZ PEYNİR ve MEYVE olması yeterliymiş. YOĞURT rakının tadını bozarmış. Tek bir ızgara balık da rakının yanına iyi yakışırmış.
- Rakı yalnız içilmezmiş, mutlaka birkaç dost da olmalıymış. Rakı, fazla kalabalığı sevmezmiş.
- Rakı soğutularak içilir, buz atılmazmış. Zorunlu olarak buz atılırsa da erimesi beklenmeliymiş, aksi halde her yudumda rakının tadı bozulurmuş.
ESKİLERİN DEYİMİ İLE DÜNYADAKİ EN İYİ İKİ İLAÇ;
- HARİCEN YAKI
- DAHİLEN RAKI
......İMİŞ.....
HAYDİ BAKALIM SAĞLIĞINIZA !