Hibes (Antalya yoresel meze)
Malzemeler;
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
2 limon (suyu çıkartılacak)
Srmısakları dövün.Ardından tahin sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıştırın.Üzerine yavaşça limon suyu ve zaytinyağı ekleyin.Tuzu servis yapacağınızda ekleyin aksi halde sertleşir.Yanında turşu ile servis edilmesinide tavsiye edebiliriz
Haydari (akdeniz mezesi)
Malzemeler;
2-3 diş sarmısak
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 ÇAY BARDAĞI kadar beyaz peynir
tuz,kimyon,kırmızı biber
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Peyniri sarımsakları rendeleyin.Süzem yoğurt ayçiçek yağı tuz kimyon ilave edip karıştırın.Üzerine kırmızı biber döküp servis esin.Afiyet olsun
Antalya Piyazı
içindekiler
2 su bardağı kuru fasulye
3-4 yemek kaşığı sirke
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet limonun suyu
Tuz
Pul biber
hazırlanışı
Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır.
Soğan, yeşil biber ince ince kıyılır.
Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.
Malzemeler;
2 çay kaşığı acı pul biber
2 çay kaşığı tuz
3 çay kaşığı kimyon
3 diş sarmısak
Yarım çay bardağı zeytinyağı
1 su bardağı tahin
2 limon (suyu çıkartılacak)
Srmısakları dövün.Ardından tahin sarmısak kimyon biberi bir kaseye koyup karıştırın.Üzerine yavaşça limon suyu ve zaytinyağı ekleyin.Tuzu servis yapacağınızda ekleyin aksi halde sertleşir.Yanında turşu ile servis edilmesinide tavsiye edebiliriz
Haydari (akdeniz mezesi)
Malzemeler;
2-3 diş sarmısak
1,5 su bardağı süzme yoğurt
1 ÇAY BARDAĞI kadar beyaz peynir
tuz,kimyon,kırmızı biber
1 çay bardağı ayçiçek yağı
Peyniri sarımsakları rendeleyin.Süzem yoğurt ayçiçek yağı tuz kimyon ilave edip karıştırın.Üzerine kırmızı biber döküp servis esin.Afiyet olsun
Antalya Piyazı
içindekiler
2 su bardağı kuru fasulye
3-4 yemek kaşığı sirke
2 adet soğan
2 adet yeşil biber
1 adet limonun suyu
Tuz
Pul biber
hazırlanışı
Akşamdan ıslatılan fasulyeler haşlanır.
Soğan, yeşil biber ince ince kıyılır.
Tüm malzemeler karıştırılır ve servis tabağına alınır.
Üzeri maydanoz yaprakları ile süslenerek servis edilir.