Peynir Tatlısı

Papatya

V.I.P
V.I.P


peynir-tatlisi-tarifi-3972990_3028_o.jpg


Malzemeler:

500 gr. beyaz peynir
1 su bardağı un
1 çay bardağı pirinç unu
4 adet yumurta
1 paket kabartma tozu
1 çay bardağı toz şeker
1 çorba kaşığı tereyağı

Şerbet için:

2,5 su bardağı toz şeker
2 su bardağı su
1 dilim limon

Hazırlanışı:

Su, limon ve toz şekeri karıştırarak şerbeti hazırlayın ve soğutun. Diğer tarafta beyaz peyniri süzgeçten geçirerek karıştırma kabına alın. Üzerine yumurta, toz şeker, pirinç unu, tereyağı, kabartma tozu ve un koyarak karıştırın.

Kıvamı yumuşak olursa un ilave edebilirsiniz. Hazırladığınız hamuru şanti torbası ile yağlanmış tepsiye sıkın. 170 derecede kızarana kadar pişirin. İlk sıcaklığını biraz kaybedince şerbetini dökebilirsiniz. Üzerine hindistan cevizi ve fıstık serperek servis edin.


 
Top