Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Merhaba
Ziyaretçi
.
"Yapay Zeka Objektif " Fotoğraf Yarışması başladı. İlgili konuya
BURADAN
ulaşabilirsiniz. Sizi de bu yarışmada görmek isteriz...
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="Gül 34" data-source="post: 1003313" data-attributes="member: 124561"><p>Çiçeklerin Gurmesi:</p><h3>Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi</h3><p>[ATTACH=full]92250[/ATTACH]</p><p></p><p>Şanını 10. yüzyıldan bu yana olgunlaşması için mağaralarda saklanan, tam yağlı sütten yapılan, kokulu, dışı yumuşak kabuklu dikdörtgen İtalyan peyniri Taleggio’ya borçlu olan bu tarifte, dolması yapıldığında bile yemeğe doyamadığımız körpe kabak çiçeklerini kullanıyoruz.</p><p>Haziran gibi Ege’de kendini göstermeye başlayan bu narin çiçeği Ekim’e kadar bulduğunuz yerde sabah vaktinde toplayın, körpe halde satılıyorsa düşünmeden alın. İncitmeden doldurun ve kıymetini bilip, keyifle tüketin.</p><h3>Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi İçin Malzemeler</h3> <ul> <li data-xf-list-type="ul">20 adet kabak çiçeği</li> <li data-xf-list-type="ul">1 adet yumurta</li> <li data-xf-list-type="ul">100 gram keçi peyniri</li> <li data-xf-list-type="ul">1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri</li> <li data-xf-list-type="ul">2 diş rendelenmiş sarımsak</li> <li data-xf-list-type="ul">1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi</li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 tatlı kaşığı sebze çeşni</li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 çay kaşığı tuz</li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 çay kaşığı karabiber</li> <li data-xf-list-type="ul"> <h4>Hamuru için:</h4> </li> <li data-xf-list-type="ul">2 adet yumurta</li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 su bardağı un<br /> <br /> </li> <li data-xf-list-type="ul">1 su bardağı maden suyu</li> <li data-xf-list-type="ul"> <h4>Kızartmak için:</h4> </li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 su bardağı zeytinyağı<br /> <br /> </li> <li data-xf-list-type="ul"> <h4>Servisi için:</h4> </li> <li data-xf-list-type="ul">1/2 su bardağı domates konservesi</li> <li data-xf-list-type="ul">1 yemek kaşığı zeytinyağı</li> <li data-xf-list-type="ul">1 yemek kaşığı balsamik sirke</li> </ul><h3>Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifinin Püf Noktası</h3><p>Kabak çiçeklerini akan suyun altında durulamak yerine su dolu bir kase içinde yıpratmadan yıkayın. Orta kısımlarında yer alan tohumlarını tarife acı bir tat vermemesi için temizleyin.</p><h3>Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifinin Pişirme Önerisi</h3><p>Derin yağda, fritözde de kızartabilirsiniz.</p><p></p><h3>Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?</h3> <ol> <li data-xf-list-type="ol">Kabak çiçeklerinin iç harcı için; yumurtayı küçük bir kapta çırpın. Keçi peynirini katıp, çatalla ezin.</li> <li data-xf-list-type="ol">Rendelenmiş parmesan peyniri, rendelenmiş sarımsak ve muskat cevizi, sebze çeşni, tuz ve karabiber ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Kabak çiçeklerinin lezzetli ve sulu bir şekilde pişmesini sağlayacak iç harç artık hazır.</li> <li data-xf-list-type="ol">Kabak çiçeklerini bol suya batırarak yıkayın. İç kısımlarını muntazam bir şekilde doldurmak için krema poşetine aldığınız peynir harcı ile doldurun.</li> <li data-xf-list-type="ol">Çiçekleri, uç kısımlarını içe doğru katlayarak kapatın. Dışının çıtır çıtır kızarması, içinin sulu kalması için kaplama harcını hazırlamaya şimdi başlayabilirsiniz.</li> <li data-xf-list-type="ol">Yumurta, un ve maden suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Zeytinyağını teflon bir tavada kızdırın. Kaplama harcına batırdığınız peynir dolgulu çiçekleri, zeytinyağında ters çevirerek kızartın.</li> <li data-xf-list-type="ol">Servisinde kullanmak üzere; domates konservesi, zeytinyağı ve balsamik sirke ile bir salata hazırlayın.</li> <li data-xf-list-type="ol">Peynir dolgulu kabak çiçeği kızartmalarını hazırladığınız salata ile bekletmeden servis edin. Mevsimi kısa bu lezzeti mümkün olduğunca sık yaparak, sevdiklerinizle paylaşın</li> </ol></blockquote><p></p>
[QUOTE="Gül 34, post: 1003313, member: 124561"] Çiçeklerin Gurmesi: [HEADING=2]Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi[/HEADING] [ATTACH type="full"]92250[/ATTACH] Şanını 10. yüzyıldan bu yana olgunlaşması için mağaralarda saklanan, tam yağlı sütten yapılan, kokulu, dışı yumuşak kabuklu dikdörtgen İtalyan peyniri Taleggio’ya borçlu olan bu tarifte, dolması yapıldığında bile yemeğe doyamadığımız körpe kabak çiçeklerini kullanıyoruz. Haziran gibi Ege’de kendini göstermeye başlayan bu narin çiçeği Ekim’e kadar bulduğunuz yerde sabah vaktinde toplayın, körpe halde satılıyorsa düşünmeden alın. İncitmeden doldurun ve kıymetini bilip, keyifle tüketin. [HEADING=2]Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi İçin Malzemeler[/HEADING] [LIST] [*]20 adet kabak çiçeği [*]1 adet yumurta [*]100 gram keçi peyniri [*]1/4 su bardağı rendelenmiş parmesan peyniri [*]2 diş rendelenmiş sarımsak [*]1 çay kaşığı rendelenmiş muskat cevizi [*]1/2 tatlı kaşığı sebze çeşni [*]1/2 çay kaşığı tuz [*]1/2 çay kaşığı karabiber [*][HEADING=3]Hamuru için:[/HEADING] [*]2 adet yumurta [*]1/2 su bardağı un [*]1 su bardağı maden suyu [*][HEADING=3]Kızartmak için:[/HEADING] [*]1/2 su bardağı zeytinyağı [*][HEADING=3]Servisi için:[/HEADING] [*]1/2 su bardağı domates konservesi [*]1 yemek kaşığı zeytinyağı [*]1 yemek kaşığı balsamik sirke [/LIST] [HEADING=2]Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifinin Püf Noktası[/HEADING] Kabak çiçeklerini akan suyun altında durulamak yerine su dolu bir kase içinde yıpratmadan yıkayın. Orta kısımlarında yer alan tohumlarını tarife acı bir tat vermemesi için temizleyin. [HEADING=2]Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifinin Pişirme Önerisi[/HEADING] Derin yağda, fritözde de kızartabilirsiniz. [HEADING=2]Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi Nasıl Yapılır?[/HEADING] [LIST=1] [*]Kabak çiçeklerinin iç harcı için; yumurtayı küçük bir kapta çırpın. Keçi peynirini katıp, çatalla ezin. [*]Rendelenmiş parmesan peyniri, rendelenmiş sarımsak ve muskat cevizi, sebze çeşni, tuz ve karabiber ekledikten sonra tüm malzemeyi karıştırın. Kabak çiçeklerinin lezzetli ve sulu bir şekilde pişmesini sağlayacak iç harç artık hazır. [*]Kabak çiçeklerini bol suya batırarak yıkayın. İç kısımlarını muntazam bir şekilde doldurmak için krema poşetine aldığınız peynir harcı ile doldurun. [*]Çiçekleri, uç kısımlarını içe doğru katlayarak kapatın. Dışının çıtır çıtır kızarması, içinin sulu kalması için kaplama harcını hazırlamaya şimdi başlayabilirsiniz. [*]Yumurta, un ve maden suyunu bir çırpıcı yardımıyla karıştırın. Zeytinyağını teflon bir tavada kızdırın. Kaplama harcına batırdığınız peynir dolgulu çiçekleri, zeytinyağında ters çevirerek kızartın. [*]Servisinde kullanmak üzere; domates konservesi, zeytinyağı ve balsamik sirke ile bir salata hazırlayın. [*]Peynir dolgulu kabak çiçeği kızartmalarını hazırladığınız salata ile bekletmeden servis edin. Mevsimi kısa bu lezzeti mümkün olduğunca sık yaparak, sevdiklerinizle paylaşın [/LIST] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Kadın / Erkek Dünyası
Diyet / Mutfak
Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri
Peynir Dolgulu Kabak Çiçeği Kızartması Tarifi
Top