Forumlar
Yeni Mesajlar
CerezExtra
EĞLENCE ↓
Şans Kurabiyesi
Renk Falınız
ÇerezRADYO
Sevgiliye Özel
ÇerezDERGİ
Hızlı Okuma Testleri
Pratik Çözümler
Yeniler
Yeni Mesajlar
Yeni ürünler
Yeni kaynaklar
Son Aktiviteler
İndir
En son incelemeler
Dükkan
Giriş
Kayıt
Yeniler
Yeni Mesajlar
Menu
Giriş
Kayıt
Uygulamayı yükle
Yükle
Forumlar
Güncel
Canlılar Dünyası - Doğa
Organik Tarım (Biyolojik, Ekolojik Tarım)
JavaScript devre dışı bırakıldı. Daha iyi bir deneyim için, devam etmeden önce lütfen tarayıcınızda JavaScript'i etkinleştirin.
You are using an out of date browser. It may not display this or other websites correctly.
You should upgrade or use an
alternative browser
.
Konuya cevap yaz
Mesaj
<blockquote data-quote="ZeyNoO" data-source="post: 297851" data-attributes="member: 10904"><p><strong><span style="color: red">Organik ürün:</span> Organik üretim ve yetiştirme tekniği ile, Bakanlık veya kontrol ve/veya sertifikasyon kuruluşu kontrolünde üretilmiş, yetiştirilmiş, doğadan toplanmış, avlanmış, ambalajlanmış, etiketlenmiş, ham, yarı mamul ve mamul haldeki sertifikalı ürüne Organik Ürün denir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: red">Dünya Ticaretine konu olan Organik Tarım Ürünleri:</span> Yaş meyve-sebzeler, çorbalar, dondurulmuş gıdalar, su ürünleri, şeker ve şekerli ürünler, bebek gıdaları, diyet ürünleri, gıda katkı maddeleri, soslar, kuru ve sert kabuklu meyveler, bakliyat, baharatlar, tıbbi ıtri bitkiler, yağlar, et ürünleri, bal, peynir, un ve unlu mamuller, bira, şarap, meyve suları, kahve , çay gibi alkollü ve alkolsüz içecekler sayılabilir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong><span style="color: red">Çiftçinin Organik Tarıma Girişi</span>: Organik tarımsal üretim yapacak çitçi; öncelikle bakanlıkça yetki verilmiş herhangi bir kontrol /sertifika kuruluşuna başvurmalıdır. Kontrol/sertifika kuruluşu kendisine baş vuran müteşebbislerden kendisini ve işletmesini tanımlayacak yönetmelik hükümlerine göre gereken bütün bilgi ve belgeleri ister. Bu bilgi ve belgeler ışığında organik tarım yapmaya uygun olup olmadığına karar verir. Uygunluğu durumuna göre müteşebbis yönetmelik hükümlerine göre organik tarım komitesine bildirilir. Arazi parseli yada üretim alanı, kontrol/sertifika kuruluşunca geçiş sürecine alınır.Toprağın kirlilik durumuna göre 1 ile 3 yıl arasında geçiş süreci uygulanır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda 24 ay, tavşanlarda 6 ay, ve tavuklarda 4 aydır. Su ürünleri üretiminde geçiş süreci tür ve çeşidine göre kontrol/sertifika kuruluşu tarafından belirlenir.</strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Kontrol/sertifika kuruluşu, organik tarım komitesinin onayını alarak geçiş sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir. Müteşebbisle sözleşme yapan, her kontrol/sertifika kuruluşu tarafından gerekli hallerde başvurulması maksadıyla bir mahkeme yeri ibraz edilir. </strong></p><p><strong></strong></p><p><strong>Müteşebbisler bu konuda ayrıntılı bilgi için Tarım İl Müdürlüğü Organik Tarım Timlerine baş vurabilirler.</strong></p><p><strong></strong></p></blockquote><p></p>
[QUOTE="ZeyNoO, post: 297851, member: 10904"] [B][COLOR="red"]Organik ürün:[/COLOR] Organik üretim ve yetiştirme tekniği ile, Bakanlık veya kontrol ve/veya sertifikasyon kuruluşu kontrolünde üretilmiş, yetiştirilmiş, doğadan toplanmış, avlanmış, ambalajlanmış, etiketlenmiş, ham, yarı mamul ve mamul haldeki sertifikalı ürüne Organik Ürün denir. [COLOR="red"]Dünya Ticaretine konu olan Organik Tarım Ürünleri:[/COLOR] Yaş meyve-sebzeler, çorbalar, dondurulmuş gıdalar, su ürünleri, şeker ve şekerli ürünler, bebek gıdaları, diyet ürünleri, gıda katkı maddeleri, soslar, kuru ve sert kabuklu meyveler, bakliyat, baharatlar, tıbbi ıtri bitkiler, yağlar, et ürünleri, bal, peynir, un ve unlu mamuller, bira, şarap, meyve suları, kahve , çay gibi alkollü ve alkolsüz içecekler sayılabilir. [COLOR="red"]Çiftçinin Organik Tarıma Girişi[/COLOR]: Organik tarımsal üretim yapacak çitçi; öncelikle bakanlıkça yetki verilmiş herhangi bir kontrol /sertifika kuruluşuna başvurmalıdır. Kontrol/sertifika kuruluşu kendisine baş vuran müteşebbislerden kendisini ve işletmesini tanımlayacak yönetmelik hükümlerine göre gereken bütün bilgi ve belgeleri ister. Bu bilgi ve belgeler ışığında organik tarım yapmaya uygun olup olmadığına karar verir. Uygunluğu durumuna göre müteşebbis yönetmelik hükümlerine göre organik tarım komitesine bildirilir. Arazi parseli yada üretim alanı, kontrol/sertifika kuruluşunca geçiş sürecine alınır.Toprağın kirlilik durumuna göre 1 ile 3 yıl arasında geçiş süreci uygulanır. Büyükbaş ve küçükbaş hayvanlarda 24 ay, tavşanlarda 6 ay, ve tavuklarda 4 aydır. Su ürünleri üretiminde geçiş süreci tür ve çeşidine göre kontrol/sertifika kuruluşu tarafından belirlenir. Kontrol/sertifika kuruluşu, organik tarım komitesinin onayını alarak geçiş sürelerini uzatabilir veya kısaltabilir. Müteşebbisle sözleşme yapan, her kontrol/sertifika kuruluşu tarafından gerekli hallerde başvurulması maksadıyla bir mahkeme yeri ibraz edilir. Müteşebbisler bu konuda ayrıntılı bilgi için Tarım İl Müdürlüğü Organik Tarım Timlerine baş vurabilirler. [/B] [/QUOTE]
Alıntıları ekle...
İsim
Spam kontrolü
Atatürk'ün doğduğu şehir?
Cevapla
Forumlar
Güncel
Canlılar Dünyası - Doğa
Organik Tarım (Biyolojik, Ekolojik Tarım)
Top