ondalık kesir problemleri

Konusu 'Yazılı Soruları / Testler' forumundadır ve Hazangülü tarafından 20 Mart 2009 başlatılmıştır.

  1. Hazangülü

    Hazangülü Forum Onuru

    Katılım:
    7 Haziran 2006
    Mesajlar:
    9.966
    Beğenileri:
    38
    Ödül Puanları:
    4.480
    ondalık kesir problemleri
    1. 42 metre kumaşın 6/7 sini Serap, geri kalanını Nilgün alıyor. Serap, Nilgün’den kaç metre fazla kumaş almıştır?
    A) 30 B) 24
    C) 36 D) 6
    2. Ayakkabıcı 54 çift ayakkabısının önce 2/9 sini, sonra da kalanın 1/3 ini satıyor. Kaç çift ayakkabı kalmıştır?
    A) 28 B) 36
    C) 42 D) 24
    3. 1/5 i 30 olan sayının 2/5 si kaçtır?
    A) 30 B) 60
    C) 40 D) 50


    4. 60 sayfalık kitabımın 2/5 sini okudum. Geriye okunacak kaç sayfam kaldı?
    A) 48 B) 50
    C) 40 D) 45

    5. Kare şeklindeki bir bahçenin çevresinin 1/4 i 40 metredir. Bahçenin bir kenarının yarısı kaç metredir?
    A) 20 B) 30
    C) 40 D) 60
    6. 1/5 metre kaç santimetre yapar?
    A) 25cm B) 20cm
    C) 30cm D) 40cm


    7. Bir kilogram fındığın 2/5 si kaç gram gelir?
    A) 200g B) 300g
    C) 400g D) 500g


    8. 80 YTL paranın 1/4 ini Onat, 1/5 ini Kemal aldı. Onat, Kemal’den kaç lira fazla para aldı?
    A) 3 B) 2
    C) 5 D) 4
    9. 2/5 si 20 olan sayı kaçtır?
    A) 50 B) 40
    C) 100 D) 120


    10. 3/8 ü 72 olan sayının 1/3 i kaçtır?
    A) 64 B) 74
    C) 84 D) 94

    11. Evdeki yumurtaların 2/3sini kullandık. Geriye 12 yumurta kaldı. Başlangıçta kaç yumurtamız vardı?
    A) 30 B) 24
    C) 40 D) 36

    12. Hangi sayının 3/5 si 30 olur?
    A) 25 B) 50
    C) 15 D) 60



    13. Bir kitaplıktaki 75 kitabın 1/5 i öykü kitabı, diğerleri romandır. Kitaplıkta kaç roman vardır?
    A) 10 B) 15
    C) 20 D) 25
    14. Bir günün 2/3 si kaç saattir?
    A) 16 B) 8
    C) 12 D) 6

    15. Ezgi’nin yaşı annesinin yaşının 2/9 si kadardır. Ezgi 10 yaşında olduğuna göre annesinin yaşı kaçtır?
    A) 25 B) 35
    C) 45 D) 55
    16. 45 cevizin 2/5 si kaç ceviz yapar?
    A) 16 B) 17
    C) 18 D) 20


    17. Begüm kitabından 20 sayfa okudu. Geriye kitabın 3/4 ü kaldı. Kitabın tamamı kaç sayfadır?
    A) 60 B) 70
    C) 50 D) 80
    18. Nur, 5 yıl sonra 14 yaşında olacaktır. Nur’un şimdiki yaşının 1/3 i kaçtır?
    A) 3 B) 5
    C) 2 D) 4
    19. Yarısı 50 olan sayının 4/5ü kaçtır?
    A) 30 B) 40
    C) 25 D) 50


    20. 3/8 ü 72 olan sayının 2/3 eksiği kaçtır?
    A) 120 B) 128
    C) 125 D) 130
  2. 4mrcas

    4mrcas Üye

    Katılım:
    28 Nisan 2010
    Mesajlar:
    1
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    20
    Cevap Anahtarları yokmu ?
  3. camkinoz_61

    camkinoz_61 Katılımcı

    Katılım:
    22 Ağustos 2011
    Mesajlar:
    43
    Beğenileri:
    0
    Ödül Puanları:
    170
  4. Kayıtsız Üye

    Kayıtsız Üye Ziyaretçi

    vallah süperde birde cevap anahtarı olsa süper olucak daa yok lütfen cevap anahtarı koyar mısınız
  5. ZeyNoO

    ZeyNoO ٠•●♥ YumuşacıK YüreKLi ♥●•٠ AdminE

    Top Poster Of Month

    Katılım:
    5 Ağustos 2008
    Mesajlar:
    53.950
    Beğenileri:
    1.332
    Ödül Puanları:
    8.830
    Cinsiyet:
    Bayan
    Meslek:
    Muhasebe
    Yer:
    ❤ Şehr-i İstanbul ❤
    Nette aynı sorular ile ilgili cevap anahtarı buldum. Fakat doğruluğu ne kadar doğrudur bilmiyorum. Siz yinede göz önünde bulundurursunuz..

    1-A 2-A 3-B 4-A 5-A 6-B 7- C 8-D 9-A 10- A
    11-D 12-D 13-B 14-A 15-C 16-C 17-D 18-A 19-B 20-B

Sayfayı Paylaş