Renk Seçimi
+ + + + + + + + + + + + + + X

Mücver (Kabak Köftesi)

Konusu 'Bugün Ne Pişirsem ? / Yemek Tarifleri' forumundadır ve Safir tarafından 11 Mayıs 2009 başlatılmıştır.

  1. Safir

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.244
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    3.230
    [​IMG]

    Malzemeler:

    3 tane orta boy kabak
    1 demet dere otu
    1 demet taze nane
    1 demet taze maydonoz
    1 demet taze soğan
    2 yumurta
    1 tatlı kaşığı tuz
    1 tatlı kaşığı kara biber
    ve aldığıkadar un..

    Yapılışı:

    Kabakları rendeleyin (ben suyunu süzmüyorum). Yeşillikleri ince doğrayın ve içine katın (yeşilliği ne kadar çok olursa o kadar güzel olur :)). Yumurta, tuz karabiber ilave edin ve karıştırın (içine tuz girince kabaklar sulanır korkmayın :)). Unun miktarına gelince, kek hamurundan katıca yapıyorum ben. Daha az katınca yağı çok çekiyor. Yağı kızdırın ve kaşıkla kızgın yağa döküp yine kaşıkla :) köfteleri yaydırın. Havlu kağıt serili tabağa çıkarın kızaranları.
    Afiyet olsun efenim :)
     
  2. Kızıl_Mavi

    Kızıl_Mavi ѕση_¢ıqℓıк Özel üye

    Katılım:
    3 Mayıs 2009
    Mesajlar:
    4.540
    Beğenileri:
    73
    Ödül Puanları:
    2.980
    Yer:
    Misafir Sevmez
    kolaymış teşekürler bir yemek daha öğrenmiş oldum aç kalmıcam :D
     
  3. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.924
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    ayy ben bunu çok seviyorum annem yapardı bize bayadır yapmıyo bak hatırlatım:)
     
  4. Schweppes

    Schweppes Forum Tutkunu

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.796
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    DedeKtif
    Yer:
    Uğrunda gemilerin karadan yürütüldüğü yerden:)
    evett halam çok güzel yapıyo:)))
     
  5. jeriko

    jeriko Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Kasım 2008
    Mesajlar:
    5.301
    Beğenileri:
    30
    Ödül Puanları:
    4.480
    Meslek:
    657
    Yer:
    Anadolu (bu kadar ayrıntı iyi)
    Senin Halan Safir mi? :P Safirde çok güzel yapıyor belli.Püf noktalarınıda vermiş.Eşime hemen söylüyorum belki bu şekilde yapmak ister.Bizim pek alışık olduğumuz bir yemek değil.Paylaştığın için teşekkürler.
     
  6. Schweppes

    Schweppes Forum Tutkunu

    Katılım:
    16 Mart 2009
    Mesajlar:
    1.796
    Beğenileri:
    11
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    DedeKtif
    Yer:
    Uğrunda gemilerin karadan yürütüldüğü yerden:)
    benim halam arzumun annesi:P:D
     
  7. arzum

    arzum Forum Tutkunu

    Katılım:
    8 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    1.924
    Beğenileri:
    13
    Ödül Puanları:
    1.130
    Meslek:
    MuHaSeBe
    Yer:
    İstanbulll
    ana yemek değilde biz çayın yanına yapıyoruz:) biraz yağlı oluyo ayrıca
     
  8. yeşüLL

    yeşüLL limitsizsiniz...! Özel üye

    Katılım:
    21 Temmuz 2009
    Mesajlar:
    4.359
    Beğenileri:
    28
    Ödül Puanları:
    2.880
    evet güzel bişey benim gibi kabak yemeyen biri için kabak ihtiyacını karşılama yöntemi:P
     
  9. İki nokta

    İki nokta Üstat

    Katılım:
    10 Haziran 2011
    Mesajlar:
    1.418
    Beğenileri:
    10
    Ödül Puanları:
    1.130
    Yer:
    Hayy'dan..
    Yarın yapıcam canım çekti..
     
  10. Safir

    Safir Özel Üye Özel üye

    Katılım:
    4 Mayıs 2008
    Mesajlar:
    4.244
    Beğenileri:
    177
    Ödül Puanları:
    3.230
    Dereotu ve nane olmadan daha güzel oldu. Ayrıca taze soğan yerine kuru soğan rendesi de oluyor, bilginize :)
     

Sayfayı Paylaş